A fotóriporter a Trump elleni merényletről beszélt, azokról a pillanatokról, amikor a lövések eldördültek

Az Associated Press fotóriportere, Evan Vucci évek óta tudósít Donald Trump volt elnökről, de ami szombaton a pennsylvaniai Butlerben történt, az egy történelmi pillanat volt szerinte.

Forrás: AP2024. 07. 14. 7:31
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (takarásban) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei védik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (takarásban) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei védik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pont a színpad előtt voltam, közvetlenül a színpad előtt. Ez egy átlagos gyűlés volt. Tudják, már több százszor csináltam ezt” – mondta el Evan Vucci, az AP fotósa. 

„És a bal vállam fölött többször is hallottam egy-egy pukkanást. Azonnal tudtam, hogy lövések voltak. A színpadra néztem, és láttam, hogy a titkosszolgálat ügynökei Trump elnökhöz rohannak. Abban a pillanatban a színpadhoz rohantam, és elkezdtem fotózni a rajtuk lévő ügynököket” – folytatta a fotóriporter.

„Aztán ahogy lesétált a rámpán, elkezdett ökölbe szorított kézzel integetni a tömegnek. És észrevettem, hogy vér folyt az arcán, ahogy a képeken is látható. Az ügynökök levitték a rámpáról, és beültették egy terepjáróba” – mondta el a videóban Evan Vucci.

„Szóval nem vagyok benne biztos, hogy mennyi idő telt el az elejétől a végéig, de az én fejemben minden nagyon gyorsan történt. Abban a pillanatban, amikor meghallottam a lövéseket, tudtam, hogy ez egy olyan pillanat az amerikai történelemben, amit dokumentálni kell” – zárta gondolatait.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (takarásban) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei védik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.