Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A kétszínű német külügyminisztert nem érdekli a repülési tilalom

A Zöldek ragaszkodnak ahhoz, hogy az éjszakai légi járatokat Frankfurtban még az Európa-bajnokság idején is tiltsák be. Érdekes módon, aki ezt figyelmen kívül hagyja egy 180 km-es repülésnél, az pont ennek a pártnak a politikusa, Annalena Baerbock külügyminiszter.

Forrás: Junge Freiheit2024. 07. 02. 8:56
Foreign Minister Annalena Baerbock travels to the Indo-Pacific region
Annalena Baerbock (90. Szövetség/A Zöldek) külügyminiszter megérkezik a repülőtérre. Fotó: Sina Schuldt Forrás: dpa Picture-Alliance /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annalena Baerbock német külügyminiszter megszegte a pártja által a Frankfurt am Main-i repülőtéren elrendelt éjszakai repülési tilalmat. Erről ír a Junge Freiheit. Még június 23-án, a városban megrendezett Németország–Svájc Európa-bajnoki (Eb) mérkőzésen vett részt Baerbock, majd ezt követően éjfél előtt pár perccel a 184 kilométerre lévő Luxemburgba repült.

Euro 2024: Switzerland - Germany
Európa-bajnokság, Svájc–Németország, elődöntő, A csoport, 3. játéknap, Frankfurt Arena, Annalena Baerbock (Bündnis 90/Die Grünen), külügyminiszter áll a lelátón. (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Tom Weller)

A választási kampány során a Zöldek a rövid távú járatok általános betiltása mellett foglaltak állást, emlékeztetett a lap.

Németország legnagyobb repülőteréről este 11 óra után nem szállhatnak fel repülőgépek. A várost vezető Zöldek évek óta küzdöttek ezért, és keresztülvitték a tilalmat. A frankfurti Zöldek már az Eb előtt is elleneztek minden olyan kísérletet, amely az Eb alatt az éjszakai repülési tilalom enyhítésére irányult.

„A közérdek nem szolgálhat érvként az éjszakai repülési tilalom felfüggesztése mellett” – nyilatkozta a párt.

Baerbock nem hajlandó a vasútra szállni

A gazdasági minisztérium a Bildnek ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta:

„A Bundeswehr légierejének két járata Scholz kancellárral és Baerbock külügyminiszterrel a fedélzetén 2024. június 23-án a Németország–Svájc mérkőzés után 23.39-kor, illetve 23.54-kor szállt fel. A közérdeket ennek kapcsán a hatóságok mindkét repülés esetében elismerték.”

A Zöldek pontosan ezt akarták megakadályozni az Európa-bajnokság előtt. Azzal érveltek, hogy a részt vevő csapatoknak sem szabad 23 óra után repülniük.

Minden helyszín jól elérhető vasúton is.

Baerbock azonban a jelek szerint nem akarta a másnapi uniós külügyminiszteri találkozóig tartó 180 kilométeres utat egy vonaton tölteni. A hesseni szabaddemokraták (FDP) ezért „kétszínűséggel” vádolják őt és pártját.

A hazájában rendkívül népszerűtlen Baerbock már többször bebizonyította, hogy fittyet hány a szabályokra. A német külügyminiszter 2022-ben televíziós és fotós megjelenésein csupán sminkesre 167 500 eurót (közel 65 millió forintot) költött.

Borítókép: Annalena Baerbock külügyminiszter megérkezik a repülőtérre (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Sina Schuldt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.