A Patrióták megjelenésével és Trump győzelmével új lendületet kaphat a konzervatív erők összefogása

A nemzeti erőknek is nemzetközi együttműködésre van szükségük.

2024. 07. 24. 17:37
Fotó: Alapjogokért Központ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A baloldal nemzetközi szervezetrendszerének külső befolyásolási mechanizmusait meg kell ismernünk, és ezzel kell szembeállítanunk a Kereszténydemokrata Internacionálét és a jobboldali hálózatosodást, melynek az Alapjogokért Központ is aktív részese” – mondta Németh Zsolt Tusnádfürdőn, ahol az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet közös gondozásában megjelent Alejandro Pena Esclusa: A Neomarxista Rt. választási csalássorozata című könyvet mutatták be. 

Az eseményen a központ madridi irodájának vezetője, Farkas Vajk és Németh Zsolt országgyűlési képviselő beszélgetett a szerzővel.

Alejandro Pena Esclusa – aki 1998-ban elnökjelöltként mérette meg magát Hugo Chávez venezuelai diktátor ellenében – arra hívta fel a figyelmet: nem elég azt mondani, hogy a neomarxizmus rossz, hanem alternatívát kell kínálni vele szemben.

A baloldali mozgalmak nagy problémája, hogy a keresztény értékek nagyon mélyen gyökereznek a nyugati civilizációban

 – emelte ki. A könyv bemutatóján a szerző hangsúlyozta: a neomarxisták mindent megtesznek azért, hogy ezeket lerombolják, és megragadják az uralmat. 

Ezért relativizálják a hagyományos értékeket, és mossák el többek között a családi értékeket az LMBTQ-ideológiával, illetve folyamodnak választási csalásokhoz világszerte

 – mondta el a szerző. Németh Zsolt szerint Magyarországon sem dőlhetünk hátra: 

A nemzeti erőknek is nemzetközi együttműködésre van szükségük, és ebben a tekintetben példát kell venniük a nyílt társadalom hálózatáról, valamint annak latin-amerikai társszervezetéről, a Sao Paolo Fórumról, melynek finanszírozásában Soros György mellett a drogkartellek is jelentős szerepet játszanak.

A panelbeszélgetés során hangsúlyozta, hogy ennek a kapcsolatépítésnek fontos állomása az új konzervatív-jobboldali politikai közösség, a Patrióták Európáért frakció megalakulása is. Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott, hogy az elnökválasztás közeledtével, illetve J. D. Vance alelnökjelöltségével az Egyesült Államok jobboldali közösségében is egyre erősebbé válik a kereszténydemokrata szemlélet. Ennek kapcsán Farkas Vajk hozzátette, hogy a békepárti Donald Trump győzelmével Dél-Amerikában és világszerte újabb lendületet kaphatnak a konzervatív erők.

Borítókép: Farkas Vajk, Németh Zsolt és Alejandro Pena Esclusa Tusnádfürdőn 2024. 07. 24-én. (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.