A támadó életét vesztette, a titkosszolgálat emberei lőtték le

Merényletkísérlet miatt indult hivatalos nyomozás a Donald Trump elleni szombati támadás ügyében – közölték a hatóságok nem sokkal a választási gyűlésen történt lövöldözést követően.

Forrás: MTI2024. 07. 14. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánus elnökjelöltnek a Pennsylvania állambeli Butler település közelében tartott választási nagygyűlési beszédét annak megkezdése után szakították félbe lövések.
A korábbi amerikai elnök a jobb fülénél sérült meg. A közönségből egy ember meghalt, egy másik válságos állapotban került kórházba. A támadó is életét vesztette, a titkosszolgálat emberei lőtték le. Donald Trumpot kimenekítették, majd kórházba vitték, ahol ellátták. 

A titkosszolgálat közölte, hogy az elnökjelölt biztonságban van. Steve Cheung, Donald Trump kampányának szóvivője arról számolt be, hogy a korábbi elnök jól van. Richard Goldinger helyi kerületi ügyész a rendőrségi közlésre hivatkozva jelezte, hogy a támadó a választási gyűlés területén kívül tartózkodott, egy közeli épület tetején. Rendőrségi források szerint az elkövető mesterlövész volt, mellette megtalálták a fegyverét.

Butler település, ahol a választási gyűlést tartották, Pennsylvania állam nyugati részén fekszik, Pittsburgh nagyváros közelében.

Borítókép: A hatóságok megközelítik a fegyverest, miután az amerikai titkosszolgálat viszonozta a tüzet a Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merénylet után 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.