Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Ali Hamenei szerint a vártnál alacsonyabb volt a részvétel az iráni választáson

A vártnál alacsonyabb volt a részvétel az elnökválasztáson Iránban – jelentette ki szerdán Ali Hamenei, az ország legfőbb vallási és politikai vezetője, akinek szavait a félhivatalos Tasznim hírügynökség idézte.

Forrás: MTI2024. 07. 03. 13:55
HAMENEI, Szajed Ali
Teherán, 2024. június 28. Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfõbb vallási és politikai vezetõje nyilatkozik, miután szavazott az iráni elnökválasztáson Teheránban 2024. június 28-án. A hivatalban lévõ elnök május 19-én helikopter-balesetben életét vesztette. MTI/EPA/STR Fotó: STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iráni belügyminisztérium szerint a részvételi arány mintegy 40 százalékos volt – az 1979-es forradalom óta feljegyzett legalacsonyabb.

Reméljük, hogy az emberek részvétele a második fordulóban jelentős lesz, és büszkeséggel tölti el az iszlám köztársaságot

 – jeletette ki Hamenei, és egyben felszólította az irániakat, hogy jövő pénteken menjenek el voksolni.

Szólt arról is, hogy szerinte a vártnál alacsonyabb részvételi arány több tényezőnek is köszönhető, és hogy azok az állítások, amelyek szerint a nem szavazók az iszlám köztársaság ellen voltak, erősen tévesek.

A pénteki szavazáson szoros lesz a verseny Maszúd Peszeskján volt egészségügyi miniszter és Szaíd Dzsalílí egykori nukleáris főtárgyaló között. Iránban azért kell előre hozott elnökválasztást tartani, mert az ország államfője, Ebrahim Raiszi májusban helikopterbalesetben életét vesztette.

Borítókép: Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője nyilatkozik, miután szavazott az iráni elnökválasztáson Teheránban 2024. június 28-án. A hivatalban lévő elnök május 19-én helikopter-balesetben életét vesztette (Fotó: MTI/EPA/STR)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.