Amerikában is betelt a pohár a párizsi olimpia megnyitóján látottak miatt

Áll a bál. Bojkottálja az olimpiát az USA egyik legnagyobb távközlési vállalata a botrányos megnyitó miatt.

Forrás: Mandiner2024. 07. 28. 11:39
Paris Olympics / Opening Ceremony
A párizsi olimpia megnyitó ünnepsége 2024. július 26-án. (Fotó: POOL FOR YOMIURI / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun az AFP-n keresztül) Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berágott a C Spire a párizsi olimpia megnyitóünnepsége miatt. Erről ír a Mandiner

A magántulajdonban lévő, mississippi székhelyű távközlési vállalat – konkrétan az Egyesült Államok negyedik legjobbnak értékelt szolgáltatójabejelentette:

elfogadhatatlannak tartja, amit a drag queenek, Törpapák és Jabbák a párizsi olimpia megnyitóünnepségén tettek Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című képével,

így az olimpiával kapcsolatos összes reklámjukat visszahívja, minden együttműködést megszüntet.

Mint fogalmaztak, megdöbbentette őket Az utolsó vacsora kigúnyolása, így hát az idei nyári játékok közvetítése közbeni összes korábban megvásárolt reklámblokkot visszavonják.

Mississippi állam kormányzója, a republikánus Tate Reeves azonnal üdvözölte a magáncég döntését. Mint az X-en kifejtette

Büszke vagyok arra, hogy Mississippiben a magánszektor felemelte a szavát és a sarkára állt. Istent nem lehet kigúnyolni. A C Spire meghúzta a józan, megfelelő határvonalat.

A republikánus kormányzó és a vállalat bejegyzése alatt X-felhasználók tömkelege fejezte ki támogatását a cég iránt. Az egyikük például megjegyezte, hogy „sose volt még büszkébb egy cégre”, egy másikuk pedig leszögezte

Hamarosan felveszem önökkel a kapcsolatot a szolgáltatóm megváltoztatásával kapcsolatban.

Az egyik felhasználó kicsit bővebben is „nyilatkozott” a világlátásáról: 

„Mississippi lakosaként már tudom, hogy mit képviselnek [a C Sharp cég], és most már tudom azt is, hogy milyenek az értékeik. Csak együtt nyerhetünk. Ez a »jó és a rossz« harca. Továbbra is álljunk ki mindannyian azért, ami a helyes – és köszönjük, hogy vezető szerepet játszottak a vállalati fronton.

Azonban nem mindenki értékelte ennyire pozitívan a bejelentést: 

C Spire, azért tisztázzuk: az olimpia nem könyörgött a reklámdollárjaitokért. Nélkületek is ragyogóan meglesz.

Emmanuel Macron egyelőre nem reagált a hírre, mindenesetre a megnyitó tetszett neki. Mint fogalmazott: „Ez Franciaország!”

Borítókép: A párizsi olimpia megnyitó ünnepsége 2024. július 26-án (Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.