Az Európai Bizottság példátlan lépéssel szúrt oda Magyarországnak

Egyetlen EB-képviselő sem jelent meg a soros elnökség által szervezett miniszteri találkozón – előtte Orbán Viktornak sem találtak helyet, hogy a hagyományoknak megfelelően felszólalhasson az Európai Parlament első plenáris ülésén.

Forrás: Mandiner2024. 07. 10. 11:45
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2024. június 26. Az újraválasztására pályázó Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bizottság hetenkénti ülésére érkezik Brüsszelben 2024. június 26-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság képviselője hagyományosan részt vesz minden, az Európai Unió Tanácsának elnöksége alatt tartott miniszteri találkozón, ám legutóbb senki nem jelent meg a Magyarország által szervezett versenyügyi eseményen – számolt be a hírről a RIA az EB honlapjának közvetítésére hivatkozva – szúrta ki a Mandiner.

A bizottság képviselőjének pódiumon lévő széke üresen maradt.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter újságírói kérdésre elárulta, nem tudja, miért nem jelent meg senki a bizottságtól, de a magyar kormány mindenkit meghívott, és az ajtó nyitva állt.

Rövid időn belül ez a sokadik eset, hogy az Európai Unió vezetői felrúgják a hagyományokat, hogy ezzel próbáljanak meg odaszúrni Magyarországnak. Az Euronews értesülése szerint például nem tarthat beszédet Orbán Viktor az Európai Parlament első plenáris ülésén, mivel az elnökség „nem talált helyet” számára a napirendben, pedig hagyományosan az Európai Tanács soros elnökségét átvevő tagállam miniszterelnöke felszólal, és bemutatja a hat hónapjára tervezett programját.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben 2024. június 26-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.