„Biden gyengeségei kezdettől fogva nyilvánvalóak voltak”

A Demokrata Párt térjen vissza a demokrácia iránti elkötelezettséghez, és nyílt eljárással válassza ki az új elnökjelöltet – sürgette a demokratákat Robert Kennedy Jr. független elnökjelölt. Mint írta, ha a kezdetektől ez történt volna, nem kellett volna kilépnie a pártból.

2024. 07. 22. 8:12
Robert Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt
Robert Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt (Fotó: MTI/EPA/Larry McCormack)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Kennedy Jr. független elnökjelölt is megfogalmazta véleményét Joe Biden amerikai elnök visszalépéséről.

Elismerésemet fejezem ki Biden elnök úrnak a lemondásáért. Gyengeségei minden elfogulatlan megfigyelő számára kezdettől fogva nyilvánvalóak voltak. Ez a progresszív hanyatlás – és a Demokrata Párt elveinek feladása – késztetett arra, hogy elinduljak a versenyben, és biztosítsam, hogy az amerikai választóknak legyen egy életképes, erőteljes alternatívája Donald Trumppal szemben

– fogalmazott John Kennedy korábbi amerikai elnök unokaöccse és Robert Kennedy korábbi igazságügyi miniszter fia az X-en közzétett posztjában.

A demokraták megpróbálták elrejteni Biden hanyatlását a közvélemény elől, sok amerikai pedig most attól tart, hogy ugyanaz a demokrata elit készül újra manipulálni a jelölési folyamatot, hogy egy „monumentálisan népszerűtlen” alelnök lépjen Biden elnök helyére – hívta fel a figyelmet Kennedy.

Felszólítom a Demokrata Pártot, hogy térjen vissza a demokrácia iránti hagyományos elkötelezettségéhez, és nyílt eljárással mutasson példát. Ahelyett, hogy a DNC [Demokrata Nemzeti Bizottság] elitje által kiválasztott jelöltet kenne fel, a pártnak semleges közvélemény-kutatással kellene azonosítania azt a jelöltet, aki a legalkalmasabb, hogy megverje Donald Trumpot. A küldötteknek aztán ezen információk alapján kellene kiválasztaniuk a jelöltet

– véli a korábbi demokrata.

Ha ezt tették volna az elején, nem kellett volna kilépnem a Demokrata Pártból

– tette hozzá Robert Kennedy Jr.

Borítókép: Robert Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt (Fotó: MTI/EPA/Larry McCormack)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.