Biden tehetetlenül dühöng, miközben szövetségesei sorra elhagyják

Az amerikai elnök körül szinte teljesen elfogy a levegő. A televíziós vitában csúnyán leszereplő Joe Biden önkéntes karanténjába vonulva mérgelődik, míg a saját párttársai azon munkálkodnak, hogy eltávolítsák az elnökségért folyó küzdelemből.

2024. 07. 20. 10:56
US President Joe Biden participates in an economic summit with Representative Steven Horsford (D-NV)
Joe Biden amerikai elnök megköszörüli a torkát a 2024. július 16-án készült fotón. (Fotó: Kent Nishimura / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírusban megbetegedett és szövetségesei által elhagyott Biden elnök a delaware-i tengerparti házában dühöng. Az idős elnök egyre inkább neheztel, amiért szerinte szervezett kampány folyik, hogy eltávolítsák az elnökségért folyó versenyből. Erről ír a The New York Times amerikai napilap.

Joe Biden amerikai elnök 2024. július 16-án. (Fotó: Kent Nishimura / AFP)
Joe Biden amerikai elnök 2024. július 16-án (Fotó: Kent Nishimura/AFP)

Az újság szerint Biden teljesen megkeseredett, s csalódhatott néhány olyan személyben is, akiket valamikor a legközelebbi szövetségesének tartott. Ilyen lehet Barack Obama volt elnök is.

Biden nem tágít

Joe Biden egyébként elég régóta foglalkozik a politikával ahhoz, hogy jogosan feltételezze, hogy az elmúlt napokban a médiában megjelenő információkat összehangolták, hogy növeljék rá a nyomást a visszalépésre. Ezt állítólag hozzá közel álló emberek mondják. 

A fő felbujtónak Nancy Pelosi képviselőt, a képviselőház egykori elnökét tartja, de haragszik Obamára is, mivel bábmesterként látja őt a színfalak mögött.

Biden és csapata ugyan nyilvánosan még ragaszkodik ahhoz, hogy versenyben marad a jelenlegi elnök, de a hozzá közel állók szerint az amerikai vezető egyre inkább elfogadja, hogy nem biztos, hogy képes az újabb megméretésre. Néhányan elkezdték megvitatni a visszalépésről szóló bejelentésre megfelelő dátumokat is.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, újabb demokrata párti kongresszusi tagok szólították fel Joe Bident visszalépésre az elnökjelöltségtől, és péntekre 32-re bővült a választott politikusok listája, akik új jelöltet szeretnének.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök megköszörüli a torkát a 2024. július 16-án készült fotón (Fotó: Kent Nishimura/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.