Csattanós választ adott Trump az őt kritizáló baloldaliaknak + videó

Visszavágott kritikusainak Donald Trump volt amerikai elnök az ellene elkövetett merényletkísérlet óta tartott első választási nagygyűlésén. Az eseményre, amelyen J. D. Vance alelnökjelölt is felszólalt, az egyik kritikus jelentőségű csatatérállamban, Michiganben került sor, amelynek kormányzója már vesztettnek látja a csatát a demokraták számára.

2024. 07. 21. 9:23
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Michigan állambeli Grand Rapidsben tizenkétezer ember előtt tartott választási nagygyűlést Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje és alelnökjelöltje, J. D. Vance – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. Ez volt az első ilyen alkalom a Trump ellen múlt szombaton elkövetett merényletkísérlet óta, amelynek halálos áldozatáról és sérültjeiről Trump szót is ejtett.

 

Először azonban J. D. Vance szólalt fel, aki Kamala Harris alelnök őt kritizáló szavaira reagálva feltette a kérdést, hogy mégis mit tett le az asztalra az alelnök azon kívül, hogy felvette a fizetési csekkeket a politikai állásokban. Harris egyébként szintén kampánygyűlést tartott ugyanazon a napon Massachusettsben, rá azonban mindössze nagyjából ezren voltak kíváncsiak – mutat rá az NBC amerikai hírcsatorna.

Donald Trump beszédében csattanós választ adott a demokraták ellene felhozott vádjaira.

Folyton azt mondják, hogy veszélyt jelentek a demokráciára. Mi a fenét tettem én a demokráciával? Múlt héten golyót kaptam a demokráciáért

– fogalmazott Trump, aki az őt ért merényletre utalt.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A nézők soraiban észrevett egy szakszervezeti vezetőt, akivel egy korábbi útja során találkozott, és felhívta maga mellé a színpadra. Elég jó a memóriám, ellentétben valakivel, aki ellen történetesen indulok – szúrt oda Trump Joe Biden jelenlegi elnöknek.

Trump szörnyű vezetőnek nevezte az állam kormányzóját, Gretchen Whitmert. Valójában szeretnék ellene indulni – mondta a volt elnök arra utalva, hogy Whitmert lehetséges alelnök- sőt elnökjelöltként emlegetik demokrata körökben.

Donald Trump utalt Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavaira, aki az elnökjelölt megfogalmazása szerint az ő újbóli elnökségével kapcsolja össze a világ stabilitásának helyreállítását. A republikánus elnökjelölt és a magyar kormányfő július 11-én Floridában találkozott és tárgyalt egymással. Donald Trump elnökké választása esetén ismét határozott fellépést ígért az illegális bevándorlással szemben, és azt mondta, hogy megroppantja a migránsbűnözést, azaz az illegálisan az országban tartózkodók által elkövetett bűncselekményeket.

Michigan az egyik legfontosabb csatatér államnak számít, nem véletlen, hogy Trump kampánya is különös figyelmet fordít rá. Nem is eredménytelenül: Whitmer kormányzó a Politico politikai portál értesülése szerint néhány hete arra figyelmeztette Biden kampányfőnökét, hogy Michigan már nem megnyerhető Biden számára – igaz, egy későbbi interjúban ezt vehemensen tagadta.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.