Félszáz migráns volt a Szerbiában felborult mikrobuszban + videó

Több tucat illegális bevándorló sérült meg a balesetben.

2024. 07. 26. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felborult egy migránsokkal teli jármű a közép-szerbiai Bela Palanka közelében az autópályán. A baleset következtében több mint harmincan megsérültek – írja a Szerbiai Rádió és Televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A közmédia értesülései szerint a mikrobuszban 50 migránst szállítottak. A sérülteket a nisi és a piroti mentők látják el a helyszínen. 

A súlyosabb eseteket a Nisi Klinikai Központba, a könnyebb sérülteket pedig a piroti kórházba viszik.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, továbbra is érkeznek az illegális bevándorlók Szerbiába, hogy aztán a balkáni országon keresztül minél gyorsabban az Európai Unió területére lépjenek. A cél, hogy embercsempészek segítségével, törvénytelenül lépjék át a schengeni határt, s aztán Nyugat-Európa országaiba menjenek. A szerb belügyminisztérium közleménye szerint legutóbbi akciójuk során két személyt vettek őrizetbe az államhatár illegális átlépése és embercsempészet miatt a bolgár határ közelében lévő Pirotnál. 

A rendőrség letartóztatta az 1970-es születésű moldáv I. Z.-t és az 1994-es ukrán H. O.-t. Ők ketten 23 afgán, szír és iraki illegális migránst szállítottak

– közölte akkor Ivica Dacsics belügyminiszter, kormányalelnök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, fsHH)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.