Fontos részleteket közölt az FBI a Trump elleni merényletről

A Donald Trump kampánygyűlésén merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nem találják a nyomát annak, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna – mondta el vasárnap újságíróknak Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.

Forrás: MTI2024. 07. 15. 6:10
TRUMP, Donald
Bethel Park, 2024. július 14. Rendõrök és a sajtó munkatársai várakoznak a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetõje otthonának közelében a pennsylvaniai Bethel Parkban, Pittsburgh egyik külvárosában 2024. július 14-én. A 20 éves Thomas Matthew Crook nem messze lakott a végzetes kampányesemény helyszínétõl. MTI/EPA/David Maxwell Fotó: David Maxwell
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christopher Wray hangsúlyozta, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszban van. Egyik prioritásuk, hogy feltárják a húszéves elkövető indítékát. Mindeddig a közösségimédia-oldalain sem találták nyomát fenyegető írásoknak vagy bejegyzéseknek.

Rendőrök és a sajtó munkatársai várakoznak a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetője otthonának közelében a pennsylvaniai Bethel Parkban, Pittsburgh egyik külvárosában 2024. július 14-én. (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)
Rendőrök és a sajtó munkatársai várakoznak a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetője otthonának közelében a pennsylvaniai Bethel Parkban, Pittsburgh egyik külvárosában 2024. július 14-én (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)

Az FBI-igazgató megerősítette, hogy a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan. Az autójában gyanús szerkezetet találtak, amelyet laboratóriumban fognak megvizsgálni.

Wray megjegyezte, hogy az online térben máris fokozódtak az erőszakcselekményekkel kapcsolatos fenyegetések a Trump elleni szombati merényletkísérlet óta.

Az ügyben mind gyilkossági kísérlet, mind pedig belső terrorizmus címén vizsgálatot folytatnak. Az FBI nagy erőket összpontosít arra, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti.

Trumpra, a republikánusok várható elnökjelöltjére a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. Egy másik ember viszont meghalt a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Borítókép: Rendőrök és a sajtó munkatársai várakoznak a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetője otthonának közelében a pennsylvaniai Bethel Parkban, Pittsburgh egyik külvárosában 2024. július 14-én (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.