Hölvényi György: A Patrióták Európáért képviselőcsoport a lehetőségek frakciója

A lehetőségek frakciójának nevezte a hétfőn megalakult Patrióták Európáért európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportot Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2024. 07. 08. 18:59
LÁSZLÓ András; DEUTSCH Tamás; GYÕRFFY Balázs; HÖLVÉNYI György
A Patrióták Európáért EP-frakció alakulóülése Brüsszelben Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció, a KDNP-vel a soraiban. A miniszterelnök és a politikai közösségem iránti bizalom vezetett a csatlakozáshoz

– írta a politikus a Fidesz EP-képviselőit is magában foglaló képviselőcsoportról.

Hozzátette: évtizedes parlamenti múlttal, sok ismerős kollégával kezdik meg a munkát az állandó értékek, Európa biztonsága és a nemzeti szuverenitás érdekében.

Kereszténydemokrata politikusként az értékalapú, a nemzetek együttműködésén nyugvó, normális és polgárbarát Európáért dolgozom

 – fogalmazott Hölvényi György. 

A Patrióták Európáért az EP harmadik legnagyobb politikai csoportjaként a lehetőségek frakciója. Lássuk meg! 

– zárta sorait a képviselő.

A pártcsoporthoz a Fidesz 10 képviselője mellett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 1, a francia Nemzeti Tömörülés 30, a cseh ANO részéről 7, az ugyancsak cseh Eskü és Motorosok részéről 2, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) részéről 6, a belga Vlaams Belang (Flamand érdek) részéről 3, az olasz Liga részéről 8, a holland Szabadságpárt (PVV) részéről 6, a spanyol VOX részéről 6, a portugál Chega részéről 2, a Dán Néppárt részéről 1, a görög Logika hangja részéről 1, a lett Lettország az első részéről szintén 1 képviselő csatlakozott.

A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés), első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője (j2), Győrffy Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (j), László András, a Fidesz európai parlamenti képviselője (b2) és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti listavezetője a Patrióták Európáért EP-frakció alakulóülésére érkezik az Európai Parlament brüsszeli épületében 2024. július 8-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.