Komoly figyelmeztetés a jobboldali politikusoknak Hollandiából

Ami Trumppal történt, az Hollandiában is megtörténhet.

Forrás: Origó2024. 07. 15. 13:11
TRUMP, Donald
Butler, 2024. július 14. Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje integet, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Geert Wilders holland politikus szerint a Donald Trump elleni merényletkísérletet Európa bármely pontján véghez lehet vinni, és arra intette a közvéleményt, hogy ne becsüljék alá a jobboldali politikusokkal szemben gerjesztett gyűlöletet – szúrta ki az Origó.

Nigel Farage-hoz és Robert Ficóhoz hasonlóan Geert Wilders is a liberális médiát tette felelőssé a Donald Trump elleni gyűlölet szításáért, miután a volt elnökre szombaton egy pennsylvaniai gyűlésen rálőttek. A merénylet szerencsére kudarcba fulladt, a golyó csak a fülén találta el a republikánusok várható elnökjelöltjét.

A holland jobboldali politikus az X-en azt írta:

Sok baloldali politikus és a média gyűlöletretorikája, amely a jobboldali politikusokat rasszistának és nácinak bélyegzi, nem maradhat következmények nélkül. A tűzzel játszanak.

Hozzátette, hogy ami az Egyesült Államokban történt, az Hollandiában is megtörténhet, így nem szabad alábecsülni a fenyegetést.

Közölte:

A jobboldali politikusokkal szembeni gyűlölet nálunk is példátlan. Ahol szükséges, jelentősen meg kell növelni a biztonságukat

Majd kijelentette, hogy szereti Amerikát, és bízik benne, hogy Trump lesz a következő elnökük, mert nála „senki sem érdemli meg jobban”.

A Breitbart emlékeztet, hogy az európai politikus számára nem ismeretlen a politikai erőszak, hiszen évekig 24 órás biztonsági szolgálatot volt kénytelen alkalmazni és biztonságos házban élni, miután radikális iszlamisták fenyegették meg a 2008-as Fatima című filmje miatt, amely bírálta a muszlim vallás teológiai alapvetéseit. A Szabadságpárt (PVV) vezetője elmondta, hogy még mindig naponta több halálos fenyegetést kap. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje integet, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbeveszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.