Lebukott a baloldali EP-képviselő, újabb korrupciós botrány Brüsszelben

Az ügyben az európai ügyészség hivatala szólította fel a hatóságokat a nyomozásra.

Forrás: Mandiner2024. 07. 17. 7:47
Hilde Vautmans európai parlamenti képviselő Brüsszelben, 2018. szeptember 25-én. (Fotó: THIERRY ROGE / BELGA MAG / Belga az AFP-n keresztül) Fotó: Belga via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga rendőrség nyomozást indított Hilde Vautmans, az Open VLD flamand liberális párt európai parlamenti képviselője ellen, uniós források helytelen kezelése miatt – számolt be kedden a VRT.be belga hírportál. Az egykor a Momentumot is befogadó Renew Europe EP-frakció tagja ellen felmerült vádakat korábbi alkalmazottai jelentették a Knack című belga hetilapnak májusban, állítva, hogy 

Vautmans a saját munkaköréhez nem kapcsolódó feladatokat adott nekik.

Az ügyben az európai ügyészség hivatala szólította fel a hatóságokat a nyomozásra – szúrta ki a Mandiner. Vautmans tagadta az ellene felhozott vádakat, és a belga hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy nincs tudomása semmilyen nyomozásról, csak a sajtóból értesült a hírekről.

A képviselő hangsúlyozta, hogy az uniós forrásokat mindig a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően használta fel. Kiemelte, hogy amennyiben valóban folyik eljárás ellene, teljes mértékben együtt fog működni a hatóságokkal, és sürgette, hogy minél előbb meghallgassák.

 

Borítókép: Hilde Vautmans európai parlamenti képviselő Brüsszelben 2018. szeptember 25-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.