Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lefejezték a szobrot, amely szülés közben ábrázolta Szűz Máriát

A műalkotás megosztotta az embereket, nagy vita robbant ki róla.

Forrás: Nachrichten2024. 07. 02. 15:00
Picture taken on February 8, 2015 shows the Linz Cathedral (Linzer Mariendom). A lawyer in Austria said on February 5, 2015 he has written directly to Pope Francis seeking his intervention in a legal battle over the ringing of bells by Linz Cathedral every 15 minutes, even at night.     AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI (Photo by SAMUEL KUBANI / AFP)
A székesegyház Fotó: AFP/Samuel Kubani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy vita robbant ki nemrégiben arról, hogy készült egy Szűz Mária-szobor, amely az anyát éppen szülés közben ábrázolja. A művész Esther Strauss korábban azt mondta, azért akarta életadás közben megörökíteni a szentet, mert még soha nem ábrázolták így, pedig valószínűleg róla készült a világon a legtöbb műalkotás. 

A képek többségét férfiak készítették, a születést – amit emberek milliói ünnepelnek december 24-én – pedig egyetlen festmény vagy szobor sem mutatja be. Amikor Krisztus születéséről beszélünk, egy gyermeket képzelünk el a jászolban, de nem az anyját, aki megszülte

fogalmazott

A szobrot a felszentelésének századik évfordulóját ünneplő Mariendomban állították ki, amely Linz székesegyháza, egyben Ausztria legnagyobb templomépülete. A terv egyébként az volt, hogy a művet a székesegyházban július 16-ig lehet megnézni, de nagyon úgy tűnik, hogy ez nem fog összejönni, ugyanis valakinek annyira nem tetszett az alkotás, hogy

az életadás közben ábrázolt Szűz Mária szobrát lefejezte. 

Az Oberösterreichische Nachrichten cikke szerint a rendőrség nyomoz az ügyben és keresik a tettest, a szobor jelenleg nem látható. Az esetről a művész azt mondta, szerinte a támadás tökéletes bizonyíték arra, hogy még mindig vannak emberek, akik megkérdőjelezik a nők a saját testük feletti jogait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.