Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója

Kimberly Cheatle nem önként távozott a posztról.

2024. 07. 23. 17:30
House Oversight Committee Questions USSS Director On Attempted Trump Assassination
WASHINGTON, DC - JULY 22: United States Secret Service Director Kimberly Cheatle testifies before the House Oversight and Accountability Committee during a hearing at the Rayburn House Office Building on July 22, 2024 in Washington, DC. The beleaguered leader of the United States Secret Service has vowed cooperation with all investigations into the agency following the attempted assassination of former President Donald Trump.   Kent Nishimura/Getty Images/AFP (Photo by Kent Nishimura / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trump elleni merényletkísérletet követő harag miatt lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója. Kimberly Cheatle eredetileg abban reménykedett, hogy megtartja az ügynökség vezetői posztját, de a törvényhozók követelték, hogy lépjen vissza – írta a The Wall Street Journal

Mindkét pártban felháborodtak azért, mert az ügynökség nem tudott megállítani egy húszéves fegyverest, aki megpróbálta meggyilkolni Donald Trump volt elnököt egy kampányrendezvényen.

A titkosszolgálati főnök lemondása nem nagy meglepetés a washingtoniak számára – mondja David Blevins tudósító a Sky News szerint. Hozzátette: a képviselőházi meghallgatáson beszédében Cheatle elismerte, hogy a titkosszolgálat július 13-án elmulasztotta megvédeni Trumpot. Azt is elismerte, hogy az ügynököket többen értesítették egy gyanús személyről a tüntetésen, mielőtt a fegyveres tüzet nyitott. Nem meglepő tehát, hogy a titkosszolgálati főnök a súlyos mulasztás után távozni kényszerül. 

A Trumpra kilőtt lövedék az orvosa szerint kevesebb mint negyed hüvelykkel kerülte el a volt elnök fejét.

Borítókép: Az Egyesült Államok leköszönő titkosszolgálati igazgatója, Kimberly Cheatle 2024. július 22-én Washingtonban (Fotó: Getty Images North America/AFP/Kent Nishimura)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.