Lövések dördültek Donald Trump kampánygyűlésén, vérző fejjel vitték le a színpadról a volt elnököt + videó

Sajtóértesülések szerint meghalt egy ember.

2024. 07. 14. 1:53
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI/EPA/DAVID MAXWELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövések dördültek Donald Trump pennsylvaniai Butlerben tartott szombati kampánygyűlésén – számolt be a FoxNews. A lövéseket röviddel azután adták le, hogy Trump elkezdte a beszédét. 

Az első lövés eldördülését követően a titkosszolgálat munkatársai azonnal körülvették a republikánus elnökjelöltet és védőgyűrűben levezették a színpadról. A CNN információ szerint Trump megsérült, a felvételeken az látszik, hogy a volt elnök füle környékén vérzik, ennek ellenére Trump felemelte a kezét, kiintett a közönségnek.

A Donald Trumpot ért incidenst az alábbi videón láthatják.


Donald Trump jól van

„Trump elnök köszönetet mond a bűnüldöző szerveknek és az elsősegélynyújtóknak a gyors intézkedésükért” – nyilatkozta Trump szóvivője, Steven Cheung.

TRUMP, Donald
(Fotó:  MTI/AP/Evan Vucci)

Megszólalt Orbán Viktor is

A merényletet követően Orbán Viktor is megszólalt, „gondolataim és imáim az elnökkel vannak ezekben a sötét órákban” – írta Magyarország miniszterelnöke az X-en közzétett posztjában.

Meghalt egy ember a Skynews szerint

Valószínűleg meghalt egy személy a Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén történt lövöldözést követően – közölte a Butler megyei kerületi főügyész a Skynews szerint. A Wall Street Journal információ szerint szerint a merénylőt megölték a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.