Magyar is volt az elsüllyedt egyiptomi hajón

Magyar utasa is volt annak a francia búvárlakóhajónak, amely a vörös-tengeri Sataya-zátonynál süllyedt el, Egyiptom partjainak közelében.

2024. 07. 31. 8:52
Hajó
Hajó (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magyar orvosnő is tartózkodott annak a francia hajónak a fedélzetén, amely a Vörös-tengeren a Sataya-zátonynál, Marsa Alam közelében süllyedt el – számol be róla a Mandiner.

Az eset még június végén történt. A magas hullámok a zátonynak csapták a 40 méteres Exocet búvárlakóhajót, amely egy darabig még sérült hajótesttel is a felszínen lebegett, de később a zátonytól két kilométerre elsüllyedt.

Miután búvárok ezreinek tette lehetővé, hogy felfedezzék a Vörös-tenger mélységeit, csodálatos Exocetünk kedd este elsüllyedt Sataya partjainál

– írta Facebook-oldalán a hajó tulajdonosa, a francia Dive Attitude búvárszolgáltató cég, hozzátéve, hogy minden, a fedélzeten tartózkodó embert sikerült időben biztonságba helyezni.

A járművet 2009-ben helyezték üzembe, 2015-ben pedig jelentős átalakításon esett át – írja a Dive Magazine búvárszakportál. A tudósítás 24 francia turistát említ, azonban a Mandiner szerint a fedélzeten egy 36 éves magyar orvosnő is tartózkodott.

Ne aggódj, élek, de a hajó elsüllyedt

– írta az orvosnő a húgának.

A mentés kilenc órán át tartott, az utasoknak minden holmijukat, az értékes búvárfelszereléseiket is a fedélzeten kellett hagyniuk. A búvárok később visszamentek a holmikért, a felszerelések azonban nem kerültek elő.

A patkó alakú Sataya-zátony és az általa közrefogott öböl népszerű célpont a búvárok körében. Az öblöt Delfin-öbölnek is nevezik, ugyanis a zátony körül gyakran figyelnek meg delfineket. Az illetékes egyiptomi kormányzó, Amr Hanafi vezérőrnagy bejelentette, hogy 

részletes felmérést készítenek a korallzátonyban keletkezett kár mértékéről.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.