Menczer Tamás keményen beleszállt a háborúpárti politikusokba

A háborúpártiak azt mondják, majd később legyen tűzszünet és tárgyalás.

2024. 07. 17. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli vezetők megsértődnek, ha háborúpártinak nevezik őket, erről írt egy bejegyzésben a közösségi oldalán Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. 

Fáj az igazság?

– tette fel a kérdést. Kiemelte, hogy aki nem akar azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet, az a háború folytatását akarja. Menczer Tamás így folytatta:

A háborúpártiak azt mondják, majd később legyen tűzszünet és tárgyalás. Amikor a helyezet Ukrajna számára kedvezőbb lesz. Halkan kérdezem: az mikor lesz? Két és fél év és sok százezer halott ehhez nem volt elég. Újabb évek és további százezrek elvesztése után a helyzet Ukrajna számára kedvezőbb lesz a tárgyaláshoz? Aligha.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója arra is kitért, hogy ennek a háborúnak nincs megoldása a csatatéren, ott csak halottak vannak. Minden nap rengetegen halnak meg, és a háború egyre szörnyűbb, ezért a békének és a tárgyalásnak ma jobbak a feltételei, mint holnap lesznek. A békéhez olyanok kellenek, akik hajlandók tenni érte – szögezte le, majd hozzátette:

Ezért van rendkívüli jelentősége Orbán Viktor békemissziójának. Csodálkozva olvasom azoknak a politikusoknak és szakértőknek a nyilatkozatait, akik értékelik és elemzik Orbán Viktor tárgyalásait, majd megállapítják, hogy ezek haszontalanok és eredménytelenek. Mintha ők tárgyaltak volna négyszemközt az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint Donald Trumppal

– emelte ki Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója és Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Facebook/Menczer Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.