Orbán Viktor mellett állt ki az európai államfő

Alekszandar Vucsics úgy értékelte, hogy a Donald Trump elleni támadás színtiszta gyűlöletkeltés volt, a világ pedig kifordult önmagából. A szerb elnök szerint azokat támadják, akik békét akarnak.

2024. 07. 15. 9:42
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Washingtonba érkezett Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics szerb elnök kairói látogatása alkalmával aggodalmának adott hangot a Donald Trump elleni támadás miatt, és azt mondta, reméli, hogy megszűnik a gyűlölet világszerte terjedő őrülete. Az államfő mielőbbi felépülést kívánt Trumpnak. 

Alekszandar Vucsics egyiptomi látogatásán (Fotó: Szerbia elnökének hivatalos honlapja, Dimitrije Goll)
Alekszandar Vucsics egyiptomi látogatásán (Fotó: Szerbia elnökének hivatalos honlapja, Dimitrije Goll)

Szeretném még egyszer kifejezni aggodalmamat az Egyesült Államokban lezajlott szörnyű események, a volt elnök, és ami még fontosabb, Donald Trump elnökjelölt meggyilkolásának kísérlete miatt. Jó egészséget és mielőbbi gyógyulást kívánok neki

– mondta Vucsics újságíróknak Kairóban. Hozzátette: reméli, hogy megszűnik a világban terjedő gyűlölet őrüleet, és – mint mondta – nagyobb lesz a tisztelet.

És hogy kevesebb lesz az agresszió, különösen azok részéről, akik mindig másokat hibáztatnak agresszív viselkedésükért, és a támadások általában erről az oldalról jönnek. Hiszek az amerikai nép erejében, hogy mindezen felülkerekedik, és abban a meggyőződésben, hogy nekünk Szerbiában is sikerül megőriznünk józan eszünket, megérteni, mennyire fontos a béke és a stabilitás, és előre vinni az országot

– hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Szerbia elnöke úgy értékelte, hogy a Donald Trump elleni támadás színtiszta gyűlöletkeltés volt. 

Elmondta azt is, hogy a liberális, úgynevezett woke mozgalmakban azok, akik az agresszió ellen beszélnek, valójában a legagresszívabbak, és minden az ellenkezője annak, amit mondanak.

Minden szó szerint a feje tetejére áll a világban – emelte ki. 

Ha kiállsz a béke mellett, és amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy ő a békéért dolgozik, vagy ha bármelyikünk azt mondja, hogy ő a békéért van, akkor azt mondják – nem, nem, nem vagy a béke mellett

– jegyezte meg Vucsics. Mint mondta, szó szerint minden megfordul, hozzátéve, hogy ha valaki „független intézményekről” beszél, akkor tudni való, hogy azok nem függetlenek, vagy ha valaki a független médiáról szól, akkor is ez a helyzet.

Felforgatták a világot. És ezért van az egész világon forradalom az emberek tudatában. Ezért az emberek egyre jobban keresik az igazi szabadságot. Ezért az emberek egyre többet harcolnak a szabadságért. És ezért nem lehet ezt megállítani

– szögezte le Szerbia elnöke. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Washingtonba érkezik az Andrews légibázison 2024. július 9-én. A kormányfő a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján vett részt az amerikai fővárosban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.