Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Örül a spanyol Vox Orbán Viktor kormányfő kezdeményezésének

A jobboldali párt nem tartja kizártnak, hogy végül csatlakozik a Hazafiak Európáért pártszövetséghez.

2024. 07. 02. 16:31
Hungarian PM Viktor Orban and VOX President Santiago Abascal (Photo: PM's Press Office, Benko Vivien Cher)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El van ragadtatva a magyar miniszterelnök kezdeményezésétől a Vox – így fogalmazott a párt szóvivője, miután megtudta, hogy Orbán Viktor indítványozására megalakult az új európai pártszövetség, amelyet a Hazafiak Európáért névre kereszteltek. 

A Santiago Abascal vezette párt ráadásul nem tartja kizártnak azt sem, hogy a jövőben csatlakozik a csoporthoz. 

Ebben szerepet játszhat, hogy a Vox teljes mértékben azonosulni tud annak célkitűzéseivel, így például az illegális migráció elleni küzdelemmel és a határok, valamint a nemzeti szuverenitás védelmével, amiért ők maguk is szüntelenül dolgoznak Spanyolországban. Ugyanakkor ezek megegyeznek a Vox által az európai parlamenti választási kampány során kifejtett legfontosabb célokkal is. 

José Antonio Fúster a párt szóvivője hétfőn egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy 

a csoportnak közös célok megvalósításán kell dolgoznia, mivel a részt vevő pártok egymás szövetségesei.

Azt is mondta, hogy ennek a partnerségnek nem feltétlenül kell parlamentárisnak lennie, hanem inkább politikainak, végül pedig hozzátette, hogy mindenképpen együtt fognak dolgozni valamilyen formában a magyar miniszterelnök által létrehozott pártszövetséggel. 

A Vox évek óta elkötelezett Orbán Viktor politikája mellett. Santiago Abascal többször hangsúlyozta már, hogy csodálja a magyar kormány munkáját és Magyarország példáját szeretné követni Spanyolországban. 

A legtöbbször azt méltatja, ahogyan a miniszterelnök példát mutatott a határvédelem kapcsán Brüsszel kényszerítő progresszív politikája ellenére is, és szerinte minden európai országnak hasonlóképpen kellene cselekednie. 

Borítókép: Orbán Viktor és Santiago Abascal (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.