Soros fia eljegyezte Clinton bizalmasát

A Vogue gratulál a jegyeseknek.

2024. 07. 11. 15:32
US historian Alex Soros and political staffer Huma Abedin arrives at the Booksellers Room of the White House on the occasion of the State Dinner with the Kenyan president at the White House in Washington, DC, on May 23, 2024. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gratulálunk Huma Abedinnek és Alex Sorosnak!” – írta a Vogue magazin. A pár ugyanis a Vogue-nak kizárólagosan megerősítette, hogy eljegyezték egymást.

Soros május végén kérte meg Abedin kezét otthon, New Yorkban. Ezután a pár hivatalos ünnepséget tartott Olaszországban. Abedin, Hillary Clinton külügyminiszter egykori munkatársa és Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) elnöke tavaly ősszel találkoztak egy közös barátjuk születésnapi partiján, ahol gyorsan felfedezték, hogy kölcsönösen a politika és a közszolgálat iránt érdeklődnek.

Huma Abedinben megvan a 20-as éveiben járó nő energiája, egy 30-as nő önbizalma, egy 40-es nő tapasztalata és egy 50-es nő kecsessége

 – mondta Clinton a Vogue-nak még 2007-ben Abedinről. 

Időtlen, a kitartás, a kedvesség és az intelligencia páratlan.

Az eljegyzés óta számos nagy horderejű estélyen vettek részt együtt, köztük a Fehér Házban rendezett állami vacsorán, amelyet a kenyai elnök, William Ruto tiszteletére rendeztek, és a 2024-es Met-gálán. Házasságuk révén Soros mostohaapja lesz Abedin fiának, Jordannek, akit első férjétől, Anthony Weiner volt amerikai képviselőtől van.

Úgy tűnik, készen állnak arra is, hogy komoly politikai hatalompárossá váljanak: 2023 júniusában Soros átvette apja, Soros György 25 milliárd dolláros birodalmát, amely magában foglalja az OSF-et, a Soros Fund Managementet és a szuper-PAC-et. Akkor azt mondta a The Wall Street Journalnak: platformját arra fogja használni, hogy támogassa a demokrata politikusokat, és harcoljon a szavazati és az abortuszjogokért.

Én inkább politikus vagyok

 – mondta Alex a nézeteiről (az apjához képest).

Abedin eközben Hillary Clintonnál dolgozott 1996 és 2016 között, gyakornokból Clinton 2016-os elnökválasztási kampányának alelnökévé vált.

Borítókép: Alex Soros és Huma Abedin a washingtoni Fehér Házban 2024. május 23-án (Fotó: SAUL LOEB/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.