Szijjártó Péter: Magyarország határozottan elítéli a Hezbollah újabb rakétatámadását Izraellel szemben

Az ilyen támadások jelentősen megnövelik egy országhatárokon átívelő, az egész Közel-Keletet lángba borító háború kirobbanásának kockázatát – tette hozzá a Facebookon a külügyminiszter.

Forrás: Facebook2024. 07. 28. 12:53
Madzsdel Samsz, 2024. július 28. Gyászolók vesznek végsõ búcsút rakétatámadásban elhunyt hozzátartozóiktól a Golán-fennsíkon fekvõ Madzsdel Samsz nevû drúz faluban 2024. július 28-án. Elõzõ nap a falu közepén elhelyezkedõ futballpályára egy Libanonból kilõtt rakéta csapódott be, amely megölt tizenkét, tíz és húsz év közötti fiatalt, megsebesítette a helyi ifjúsági meccs további harmincnyolc résztvevõjét, valamint játékosokat és nézõket. Az izraeli hadsereg szakértõi megállapították, hogy a támadást Falak 1-es, legalább ötven kilogramm robbanóanyagot hordozó, iráni gyártmányú rakétával hajtották végre, amely Libanonban csak a Hezbollah birtokában van. MTI/AP/Leo Correa Fotó: Leo Correa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország határozottan elítéli a Hezbollah újabb rakétatámadását Izraellel szemben, amelyben különösen fájdalmas módon sok gyermek is áldozatul esett. Erről írt a közösségi oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Az ilyen támadások jelentősen megnövelik egy országhatárokon átívelő, az egész Közel-Keletet lángba borító háború kirobbanásának kockázatát

 – fogalmazott Szijjártó Péter.

A mostani globális biztonsági helyzetben egy közel-keleti háború kirobbanása drámai hatásokkal járna, ezért a nemzetközi közösségnek, ha valamikor, hát most meg kell sokszoroznia az erőfeszítéseit annak érdekében, hogy továbbra is elkerülhető legyen a közel-keleti válság eszkalációja – tette hozzá a tárcavezető.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, tizenkét gyermek és fiatal felnőtt halt meg, több tucat pedig megsérült, miután egy rakéta csapódott be egy futballpályára az izraeliek által megszállt Golán-fennsíkon – közölték az izraeli hatóságok. 

Borítókép: Gyászolók vesznek végső búcsút rakétatámadásban elhunyt hozzátartozóiktól a Golán-fennsíkon fekvő Madzsdel Samsz nevű drúz faluban 2024. július 28-án (Fotó: MTI/AP/Leo Correa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.