Trump győzelme elősegítheti a háború lezárását

A magyar kormánynak nem lehet B-terve, mert hazánk konzervatív szuverenista ország.

2024. 07. 25. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Donald Trump elhozhatja a békét, de fontos lenne, hogy Európa is ott legyen a tárgyalóasztalnál, és képes legyen érvényesíteni az érdekeit. Trump és Orbán Viktor hasonló értékeket képviselnek, ami jó alap a sikeres együttműködéshez” – jelentette ki Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete az Alapjogokért Központ We win, they lose eseménysorozatának tusványosi eseményén. 

A rendezvény során a turbulens amerikai belpolitikáról és annak Magyarországra gyakorolt hatásairól osztotta meg gondolatait a diplomata és beszélgetőpartnere, Melissa Ford, a Texas Public Policy Foundation politikai igazgatója Ernyei Magor, a központ nemzetközi igazgatójának moderálásával.

A magyar kormánynak nem lehet B-terve, mert hazánk konzervatív szuverenista ország, amely a hagyományos keresztény értékeket helyezi előtérbe, és nem tud együttműködni olyan partnerekkel, akik ezzel nem értenek egyet. Mi, magyarok több száz éve itt élünk Európa szívében, és itt is maradunk, ezért kölcsönös tiszteletet várunk el mindenkitől 

– mondta a novemberi elnökválasztás magyar–amerikai kapcsolatokra gyakorolt hatásáról Takács Szabolcs.

Melissa Ford szerint „a magyar határvédelmi rendszer az amerikaiaknak is reményt jelent, hiszen működése megmutatja, hogy a tömeges illegális migráció megállítható.” Erre azért van szükség az Egyesült Államokban is, mert a Biden-adminisztráció tudatos döntést hozott arról, hogy utat nyit a bevándorlás előtt. Így az egész világ látja, hogy tárt karokkal várják őket. Ez azonban minden amerikai számára biztonsági kockázatot jelent – hívta fel a figyelmet.

Borítókép: Melissa Ford, a Texas Public Policy Foundation politikai igazgatója Tusnádfürdőn 2024. július 25-én (Fotó: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.