Trump Zelenszkijnek: Vége!

A volt amerikai elnök további részleteket közölt az ukrán vezetővel való telefonos egyeztetéséről. Donald Trump nyíltan fogalmazott, véget kell vetnünk ennek a háborúnak.

2024. 07. 26. 9:57
TRUMP, Donald
Milwaukee, 2024. július 19. Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a republikánusok elnökjelölõ országos gyûlésének utolsó napi ülésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 18-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb részleteket árult el Donald Trump a Volodimir Zelenszkijjel folytatott telefonos egyeztetéséről. Mint arról korábban beszámoltunk, a republikánus elnökjelölt egy nappal azután, hogy hivatalosan is elfogadta a republikánus elnökjelöltséget, telefonon beszélt az ukrán elnökkel. A volt elnök „nagyon jónak” nevezte a beszélgetést, hozzátéve, hogy Zelenszkij gratulált neki az elnökjelöltséghez és elítélte a merényletet. 

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszél támogatóihoz az észak-karolinai Charlotte-ban rendezett kampánygyűlésen 2024. július 24-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. (Fotó: MTI/EPA/David Jensen)
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszél támogatóihoz az észak-karolinai Charlotte-ban rendezett kampánygyűlésen 2024. július 24-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/David Jensen)

Nagyra értékelem Zelenszkij elnököt, hogy felkeresett, mert én, az Egyesült Államok következő elnöke, békét fogok hozni a világnak, és véget vetek a háborúnak, amely oly sok emberéletbe került és számtalan ártatlan családot pusztított el

– közölte Trump akkor a közösségi oldalán.

A volt amerikai elnök az X-en látható videóban további információkat közölt az ukrán elnökkel való egyeztetéséről. 

Megmondtam Zelenszkijnek, hogy vége! Oroszország egy háborús gépezet, amely legyőzte Hitlert és Napóleont. Ezt teszik, háborúkat nyernek. Vége!

– fogalmazott Trump, aki hozzátette, hogy az oroszoknak több millió aknájuk és több ezer tankjuk van. 

Azt mondtam, hogy véget kell vetnünk ennek a háborúnak. Sok oroszt megöltek, de sok ukránnal is végeztek. Teljes a káosz. Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie

 – jelentette ki Trump.

A bukott Joe Bidenről szólva hangsúlyozta, neki nem lett volna szabad hagynia, hogy ez megtörténjen. Vlagyimir Putyin elnök ezt két ok miatt soha nem tette volna meg, folytatta Trump. 

Az egyik ok, hogy az olajárak alacsonyak voltak, amikor hivatalban voltam. Alacsonyan tartottam azokat. Alacsonyan tartottam a gázárakat, amint új kormány jött, az olaj ára közel 100 dollárra emelkedett, ami kétszer annyi, mint amennyinek lennie kellene, és hirtelen hatalmas pénzekhez jutottak az oroszok. Azt hiszem, az is egy ok, hogy Putyin látta, hogy elhagytuk Afganisztánt. Putyin és Hszi kínai elnök látta ezt. Ők erős srácok, erős emberek

– tette hozzá a republikánus elnökjelölt.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésének utolsó napi ülésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 18-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.