Új dimenzióba kerülnek a magyar–macedón kapcsolatok

Észak-Macedónia vár a leghosszabb ideje, húsz éve arra a Nyugat-Balkánon, hogy európai uniós tag lehessen – közölte Szijjártó Péter Washingtonban.

Forrás: Facebook2024. 07. 11. 11:32
SZIJJÁRTÓ Péter
Makati, 2024. június 13. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Enrique Manalo Fülöp-szigeteki külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezleten a kétoldalú megbeszélésüket követõen a fõváros, Manila térségében levõ Makatiban 2024. június 13-án. MTI/EPA/Rolex Dela Pena Fotó: Rolex Dela Pena
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Macedóniában új kormány van. Barátaink, a jobboldal nyerte a legutóbbi választást, így most az együttműködés egy újabb dimenzióba kerül. Erről tett bejegyzést a közösségi oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Észak-Macedónia vár a leghosszabb ideje, húsz éve arra a Nyugat-Balkánon, hogy európai uniós tag lehessen

 – húzta alá Szijjártó Péter Washingtonban, a macedón küldöttséggel való találkozójáról szóló beszámolójában.

Az ország megérdemelte volna már eddig is az előrehaladást, ezért az elnökségi félévünk alatt szeretnénk elérni, hogy a csatlakozási tárgyalások valóban megnyíljanak, ezért az első fejezetek megnyitásához szükséges kormányközi konferenciákat az elnökségi félévünk alatt meg is rendezzük – tette hozzá a tárcavezető.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Enrique Manalo Fülöp-szigeteki külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezleten a kétoldalú megbeszélésüket követően a főváros, Manila térségében levő Makatiban 2024. június 13-án. (Fotó: MTI/EPA/Rolex Dela Pena)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.