Újabb szabotázs Franciaországban, káosz az olimpia alatt

Az optikai hálózatok ellen hajtottak végre ezúttal támadást. Az akcióra néhány nappal azután került sor, hogy a párizsi olimpia botrányosra sikeredett megnyitóünnepségének napján a vasúti közlekedésben keletkezett hisztéria.

2024. 07. 29. 10:58
Daily Life Pictures Around The Stade De France During The Paris 2024 Olympic Games
Életképek a Stade De France körül a 2024-es párizsi olimpiai játékok második versenynapján Párizsban, 2024. július 28-án (Fotó: Adnan Farzat / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új dráma játszódik le Franciaországban, ahol a jelek szerint támadást hajtottak végre az ország optikai hálózata ellen. Erről ír a The Sun. 

A helyi média szerint a vezetékes vonalak a leginkább érintettek, míg a mobil- és internethálózatok jól működnek. Beszámolók alapján Franciaországban az éjszaka alatt számos helyen is elvágták az optikai kábeleket, de Párizs nem érintett. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget az akcióért, és nem tudni, hogy hány felhasználót érintett a támadás. Az olimpiai játékok megrendezése jelenleg nincs veszélyben – írja több médium is.

Nem világos, hogy a telefonkábelek elvágása és a vasúti hálózat elleni rongálás között van-e összefüggés. Mint arról korábban a lapunk is beszámolt, a francia nemzeti vasúttársaság, az SNCF hálózatán elkövetett szabotázscselekmények mindössze néhány órával a párizsi olimpiai játékok pénteki megnyitóünnepsége előtt történtek, amikor sok utas a fővárosba tervezett utazni, és hatalmas zűrzavart okoztak az állomásokon péntek kora reggel.

Borítókép: Életképek a Stade De France körül a 2024-es párizsi olimpiai játékok második versenynapján Párizsban, 2024. július 28-án (Fotó: Adnan Farzat / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.