Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Zelenszkij Magyarországnak üzent

Az ukrán elnök a közösségi oldalán írt a magyar EU-elnökség kapcsán. Az X-en közzétett bejegyzésében gratulált hazánknak Volodimir Zelenszkij.

2024. 07. 02. 7:17
Az Ukrán Elnöki Sajtószolgálat által 2024. június 27-én készített fotón Volodimir Zelenszkij (j) kezet fog Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Brüsszelben. (Fotó: UKRÁN ELNÖKI Sajtószolgálat / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gratulálunk Magyarországnak az EU elnökségének átvételéhez” – így kezdte a közösségi oldalán közzétett bejegyzését Volodimir Zelenszkij. Az ukrán államfő hatékonyságot kívánt a magyar uniós elnökségnek – mint fogalmazott – „a közös európai értékeink, céljaink és érdekeink előmozdításában”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Natasa Pirc Musar szlovén államfővel közösen tartott sajtóértekezletén Kijevben 2024. június 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Natasa Pirc Musar szlovén államfővel közösen tartott sajtóértekezletén Kijevben 2024. június 28-án (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Az ukrán vezető hozzátette:

Miközben az EU felé vezető úton halad előre, Ukrajna kész hozzájárulni ezekhez az erőfeszítésekhez és megerősíteni Európát.

Zelenszkij és Orbán Brüsszelben egyeztettek

Mint arról korábban beszámoltunk,  legutóbbi uniós csúcson egyeztetett Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij. A magyar miniszterelnök a brüsszeli eseményről képeket osztott meg a Facebook-oldalán. Ezek között látható a találkozóról készült fotó is.

Az X-re egy rövid videó is felkerült a találkozóról. Ezen az látszik, hogy valamiről élénken beszélgetnek. Arról sem a magyar kormányfő, sem az ukrán elnök nem osztott meg részleteket, hogy mi lehetett a téma.

Egyes meg nem erősített sajtóértesülések szerint egyébként hamarosan létrejöhet egy Orbán Viktor–Volodimir Zelenszkij-találkozó Kijevben. 

Borítókép: Az Ukrán Elnöki Sajtószolgálat által 2024. június 27-én készített fotón Volodimir Zelenszkij (jobbra) kezet fog Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Brüsszelben (Fotó: AFP/Ukrán elnöki Sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.