A Biden-kormányzat minden szempontból elbukott

A Biden-kormányzat minden szinten kudarcot vallott, feláldozták amerikai katonák életét, hogy az afganisztáni kivonulás „jól mutasson” – vádolja a demokrata elnököt az egyik, az afganisztáni kivonulás során egy öngyilkos merénylet következtében meghalt katona édesapja.

2024. 08. 27. 13:58
Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök
Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-kormányzat hozzá nem értését okolja gyermeke haláláért Steve Nikoui, aki az amerikai hadsereg afganisztáni kivonulása során egy öngyilkos merényletben vesztette el fiát. Mint a férfi rámutatott, a demokrata vezetés „minden szinten kudarcot vallott a robbantás megakadályozásában”. Olyan időpontot választottak a kivonulásra, amikor a legnagyobb volt a valószínűsége, hogy ellenállásba ütköznek a tálibok részéről, és mindezt csupán azért, hogy egy szeptember 11-re befejeződő kivonulás „jól mutasson” – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Az evakuálást biztosító amerikai tengerészgyalogosok a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren
Az evakuálást biztosító amerikai tengerészgyalogosok a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: MTI/EPA/Amerikai központi parancsnokság/Victor Mancilla)

Bár az elhunyt katonák családtagjai főleg Joe Biden amerikai elnököt okolják a tragédiáért, akad, aki szerint Kamala Harris alelnöknek, a Demokrata Párt elnökjelöltjének ugyanakkora felelőssége van a történtekben – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Harris korábban elismerte, hogy kulcsszerepe volt a kivonulásról szóló döntés meghozásában, és nem bánta meg, amit tett.

A Demokrata Nemzeti Konvenció záró napján elmondott beszédében, amelyben igyekezett hangsúlyozni az amerikai haderő melletti elkötelezettségét, egy szóval sem említette sem az afganisztáni kivonulást, sem az öngyilkos merénylet tizenhárom amerikai áldozatát.

Míg a robbantásban meghalt katonák családtagjai szerint sem Biden, sem Harris nem törődött velük a tragédia után, Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a merénylet harmadik évfordulóján koszorúzási ünnepséggel emlékezett meg az áldozatokról az arlingtoni katonai temetőben, és megígérte, hogy a tragédia összes felelősét meneszti.

A június végi televíziós elnökjelölti vitában Trump az amerikai történelem legkínosabb napjának nevezte az elhibázott afganisztáni kivonulást.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.