A bíró elutasította Hunter Biden ügyvédei ajánlatát, egyben igazmondásra figyelmeztette őket

Egy szövetségi bíró elutasította Hunter Biden legújabb, az ellene felhozott adóvádak elutasítására irányuló kérelmét, így a leköszönő elnök fiának tárgyalása a jövő hónapban Kaliforniában kezdődik.

Forrás: The Independent2024. 08. 20. 10:30
Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia egy Medal of Honor ünnepségre érkezik a washingtoni Fehér Ház keleti termébe 2024. július 3-án.
Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia egy Medal of Honor ünnepségre érkezik a washingtoni Fehér Ház keleti termébe 2024. július 3-án. Fotó: Jim WATSON Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szövetségi bíró hétfőn elutasította Hunter Biden legutóbbi kérelmét, hogy ejtsék az ellene felhozott adóvádakat. A védelem egy floridai ítéletre hivatkozik, amely elutasította a Donald Trump volt elnök ellen indított büntetőeljárást, Hunter Biden ügyvédei arra kérték a bírót, hogy utasítsa el az ügyet, írta a The Independent.

Hunter Bidennek azért kell bíróság elé állnia, mert 2016 és 2019 között elmulasztott bevallani mintegy 1,4 millió dollárnyi, jórészt külföldi ügyletekből származó jövedelmet.

Aileen Cannon amerikai kerületi bíró a múlt hónapban ejtette Trump titkos dokumentumainak ügyét, mert szerinte az igazságügyi minisztérium jogellenesen nevezte ki az ügyben vádat emelő Jack Smith különleges ügyészt. Az igazságügyi minisztérium fellebbez az ítélet ellen.

Hunter Biden ügyvédei azzal érveltek, hogy ugyanezt a logikát kellene alkalmazni az ő ügyében is.

David Weiss amerikai ügyész, a Hunter Biden-nyomozást felügyelő különleges jogtanácsos 2024. június 11-én a delaware-i Wilmingtonban beszélt a sajtónak. Az esküdtszék június 11-én bűnösnek találta Hunter Bident
David Weiss amerikai ügyész, a Hunter Biden-nyomozást felügyelő különleges jogtanácsos 2024. június 11-én a delaware-i Wilmingtonban beszélt a sajtónak. Az esküdtszék június 11-én bűnösnek találta Hunter Bident (Fotó: AFP/ Ryan Collerd)

Mark Scarsi amerikai kerületi bíró azonban ítéletében megjegyezte, hogy már elutasította Hunter Biden korábbi, David Weiss különleges jogtanácsosi kinevezésével szembeni kifogását. A bíró szerint „nincs jogi alapja döntése újragondolására”. 

Végzésében a bíró kijelentette, hogy nem szankcionálja a védőügyvédeket, miután módosították a beadványukat. A bíró azonban figyelmeztette a védőket: „az őszinteség a legfontosabb”. Így a szerdai tárgyalási napon a bíró várhatóan meghallgatja az érveket arról, hogy a vád és a védelem milyen bizonyítékokat mutathat be az esküdteknek. Ez a második büntetőper alig néhány hónapon belül az elnök fia ellen, akit júniusban három bűncselekmény vádjával ítéltek el egy külön szövetségi ügyben, amely egy 2018-as fegyvervásárlásból ered.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia egy Medal of Honor ünnepségre érkezik a washingtoni Fehér Ház keleti termébe 2024. július 3-án (Fotó: AFP/Jim Watson)


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.