A francia rendőrség letartóztatta a zsinagóga elleni merénylet gyanúsítottját

A francia sajtó a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a gyanúsított egy 33 éves algériai, aki szombaton a gyanú szerint felgyújtott két autót a zsinagóga parkolójában.

2024. 08. 25. 11:18
A különleges erők tárgyalói (balra és jobbra) az Orange „GIGN” (Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale - Nemzeti Csendőrség Intervenciós Csoport) elit rendőri taktikai egység francia csendőr tisztjével (2. balra) és egy francia csendőrrel az egyik zsinagógánál keletkezett tűz és felrobbanó autók helyszínén a dél-franciaországi La Grande-Motte-ban
A különleges erők tárgyalói (balra és jobbra) az Orange „GIGN” (Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale - Nemzeti Csendőrség Intervenciós Csoport) elit rendőri taktikai egység francia csendőr tisztjével (2. balra) és egy francia csendőrrel az egyik zsinagógánál keletkezett tűz és felrobbanó autók helyszínén a dél-franciaországi La Grande-Motte-ban Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozást irányító terrorellenes ügyészség vasárnap hajnalban közölte, hogy a gyanúsítottat a dél-franciaországi Nimes-ben fogták el. Mielőtt a rendőrség közbeavatkozhatott volna, a gyanúsított tüzet nyitott a rendőrségre, amely viszonozta a tüzet. A férfi az arcán megsérült – áll a hivatal közleményében, hozzátéve, hogy további két embert őrizetbe vettek.

A francia sajtó a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a gyanúsított egy 33 éves algériai; a helyi rendőrség azonban nem volt hajlandó megerősíteni vagy közölni részleteket.

A rendőrség szombati jelentése szerint a gyanúsított felgyújtott két autót, amelyek közül az egyikben legalább egy gázpalack volt a zsinagóga parkolójában.

A gázpalack felrobbant, a tüzek keletkezése után a helyszínre siető rendőr megsérült. Két tűz is keletkezett a zsinagóga bejáratánál, két ajtó megrongálódott, de gyorsan eloltották a lángokat – közölték a nyomozók.


Borítókép: a különleges erők tárgyalói az Orange „GIGN” (Groupe d–intervention de la Gendarmerie nationale – Nemzeti Csendőrség intervenciós csoport) elit rendőri taktikai egység francia csendőr tisztjével és egy francia csendőrrel a zsinagógánál keletkezett tűz és a felrobbanó autók helyszínén a dél-franciaországi La Grande-Motte-ban

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.