A migránsgyilkosság után újabb brit városban szabadult el a pokol + videó

Polgárháborús helyzetek alakultak ki több brit városban is a migránsok és a bevándorlást ellenzők között.

2024. 08. 03. 20:04
Polgárháborús állapotok alakultak ki több brit városban a legutóbbi migránsgyilkosság után (Fotó: AFP/Peter Powell)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rohamrendőrséget is bevetették az angliai Stoke-on-Trentben, miután több százan tüntettek a southporti támadások miatt. A tüntetés egyike volt a szombaton az Egyesült Királyságban tartott számos demonstrációnak, amelyek közül néhány erőszakba torkollt. Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn hat és kilenc év közötti kislányokat késelt halálra egy támadó egy Taylor Swift témájú tánc- és jógaprogramon. A késelésben további nyolc gyerek és a védelmükre kelő két felnőtt megsebesült. Öt gyerek továbbra is válságos állapotban van.

Stoke-on-Trent belvárosában szombat délután a tüntetők pirotechnikai eszközökkel támadtak a rendőrökre, mások éles fegyvereket is bevetettek.

A rendőrök, a tüntetők és az ellentüntetők összecsapásai során többen súlyosan megsebesültek.

Blackburn utcáin a migránsok úgy masíroztak végig, mintha háborúba mennének, közben pedig Allahot dicsőítették.

Sunderlandben sem a békéről szólt a szombat.

A közparkokban eluralkodott a pánik, amikor a járókelők meglátták, hogy kardokkal, késekkel és fejszékkel felfegyverkezett migránsok őrjöngenek a közelben.

Borítókép: Polgárháborús állapotok alakultak ki több brit városban a legutóbbi migránsgyilkosság után (Fotó: AFP/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.