A párizsi olimpia botrányos megnyitója miatt el sem megy a záróünnepségre a szlovákok képviselője

A miniszterelnök-helyettes elítélte a párizsi megnyitó ünnepségen látott „progresszív politikai színházat”.

2024. 08. 01. 6:36
A párizsi olimpia megnyitóünnepsége. (Fotó: Stephanie Lecocq / POOL / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tomás Taraba szlovák miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy kihagyja a 2024-es párizsi olimpia záróünnepségét. A politikus a megnyitón látott botrányos jelenetek miatt döntött így. Mint arról lapunk korábban már beszámolt, csúfot űztek a hívő keresztények vallási érzéseiből a párizsi olimpia megnyitóünnepségén, amikor bemutatták Az utolsó vacsora „szivárványos paródiáját” drag queenekkel a főszerepekben. Ez szerte a világon megdöbbenést, keserűséget és felháborodást okozott.

A kormányfő-helyettes szerint a „deviáns dekadencia visszataszító szimbólumai” voltak láthatók Párizsban. 

Taraba, akinek az augusztus 11-i záróeseményen hazáját kellett volna képviselnie, a Facebookon közzétette, hogy a rendezvény szervezői „egy undorító, LMBTQ-ideológiával és a kereszténység jelképeinek gyalázkodásával teli kiállítást készítettek a világ számára”. 

Megjegyezte azonban, hogy a szervezők „bocsánatot kértek a keresztényektől szerte a világon az általuk okozott sértésért”.

Erre az olimpiára a normális világban örökké emlékezni fogunk… amiatt, mert visszaéltek a sport szépségével, és progresszív politikai színházzá változtatták

 – húzta alá a politikus.

Borítókép: A párizsi olimpia megnyitóünnepsége (Fotó: AFP/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.