A szegény embert és a Boeingot az ág is húzza

A Boeing szünetelteti a 777X repülőgép tesztjeit, miután sérülést találtak. A vállalat közölte, hogy a tervezett karbantartás során fedezte fel az egyedi alkatrész sérülését, amely a hajtómű és a repülőgép szerkezete között helyezkedik el. Azóta a tesztflottájában lévő három másik 777-9-es repülőgépet földre helyezte. A Boeing közlése szerint a többi repülőgép esetében nem terveztek további repülési teszteket.

Forrás: CNBC2024. 08. 20. 13:54
Egy 777X tesztrepülőgép száll fel a Paine Fieldről 2024. június 26-án a washingtoni Everettben. A 777X, a Boeing legújabb inkarnációja a népszerű 777-es családból, több mint 500 megrendelést kapott, bár kereskedelmi forgalomba még nem állt. A Boeing eredeti tervei szerint a repülőgép 2020 januárjában állt volna szolgálatba.
Egy 777X tesztrepülőgép száll fel a Paine Fieldről 2024. június 26-án a washingtoni Everettben. A 777X, a Boeing legújabb inkarnációja a népszerű 777-es családból, több mint 500 megrendelést kapott, bár kereskedelmi forgalomba még nem állt. A Boeing eredeti tervei szerint a repülőgép 2020 januárjában állt volna szolgálatba. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Csapatunk most cseréli ki az alkatrészt, rögzíti az alkatrészből származó tanulságokat, és amint készen áll, folytatja a repülési teszteket” – áll a Boeing közleményében. Közölte, hogy tájékoztatta a Szövetségi Légügyi Hatóságot és a megrendelőit, akik a Boeing honlapja szerint 481 darabot rendeltek a 777X-ből.

Nem egyértelmű, hogy ez hatással lesz-e az új, széles törzsű utasszállító repülőgépek tanúsítására és leszállítására, amelyeket 2025-re terveznek, körülbelül öt évvel később az eredeti tervekhez képest. A Boeing júliusban kezdte meg a repülőgépek repülési tesztjeit, ami fontos mérföldkőnek számít.

És ahogy írtuk a címben, a vállalatot az ág is húzza, az elmúlt időkben csupa rossz hírt írtunk, olvastunk:

Borítókép: Egy 777X tesztrepülőgép száll fel a Paine Fieldről 2024. június 26-án a washingtoni Everettben. A 777X, a Boeing legújabb inkarnációja a népszerű 777-es családból, több mint 500 megrendelést kapott, bár kereskedelmi forgalomba még nem állt. A Boeing eredeti tervei szerint a repülőgép 2020 januárjában állt volna szolgálatba (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.