A születésszám növelését ösztönző választási ígéretet tett Donald Trump

A születések számának növelése érdekében jelentett be intézkedési tervet Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtökön Michigan államban tartott kampányeseményén.

Forrás: MTI2024. 08. 30. 5:41
Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt
Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus támogatói előtt arra tett ígéretet: elnökké választása esetén biztosítani fogja, hogy állami forrásból vagy a biztosítókon keresztül fedezik majd az úgynevezett lombikprogram (IVF) keretében végrehajtott kezeléseket. Több megszületett gyermekre van szükség – érvelt a politikus.

Donald Trump volt amerikai elnök,  republikánus elnökjelölt Tulsi Gabbard volt amerikai képviselővel együtt
Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt Tulsi Gabbard volt amerikai képviselővel  Fotó: AFP


Potterville városában egy 1948-ban alapított acélüzem dolgozói előtt tartott beszédében Donald Trump a létfenntartási költségek csökkentését ígérte, és azt állította, hogy az elmúlt három és fél évben a demokrata elnökjelölt, és egyben hivatalban lévő alelnök Kamala Harris ideje alatt egy tipikus amerikai család költségei összesen 28 ezer dollárral emelkedtek meg, a családok vagyona 33 ezer dollárral csökkent, miközben a jelzáloghitelek havi törlesztőrészlete megháromszorozódott.

Donald Trump a „radikális ideológia” képviselőjének nevezte demokrata ellenfelét, aki az illegálisan érkezett bevándorlók számára közpénzből finanszírozott, ingyenes egészségügyi ellátást akar adni, és állampolgársághoz kívánja juttatni őket.

Donald Trump a Michigan állambeli Potterville-ből a Michigan-tó túlsó partján fekvő Wisconsin államba utazott, ahol La Crosse városában választói fórumon vett részt az őt támogató korábbi demokrata kongresszusi képviselővel, Tulsi Gabbarddal közösen. Az esemény egyik kiemelt témája szintén a gazdaság volt.
Kamala Harris csütörtökön az Egyesült Államok keleti parti ideje szerinti késő esti órákban a CNN hírtelevízión sugárzott interjúban válaszolt kérdésekre alelnökjelöltjével, Tim Walzcal közösen.
A demokrata jelöltre főként a republikánusok részéről egyre nagyobb nyomást nehezedett az elmúlt hetekben, akik amiatt bírálták őt, hogy elnökjelölti színrelépése, azaz július 22-e óta egyetlen terjedelmes interjút sem adott, és sajtótájékoztatón sem válaszolt újságírók kérdéseire választási programjának elemeivel kapcsolatban.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.