Az indiai miniszterelnök Ukrajnába látogat

Narendra Modi indiai miniszterelnök Ukrajnába látogat – jelentette be az indiai külügyminisztérium hétfőn. A kormányfőnek ez lesz az első útja Ukrajnába az orosz intervenció kezdete óta, és látogatására csaknem egy hónappal azután kerül sor, hogy Moszkvában találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Forrás: MTI2024. 08. 19. 9:38
Vlagyimir Putyin orosz elnök kitünteti Narendra Modi indiai miniszterelnököt a moszkvai Kremlben folytatott megbeszéléseiket követő ünnepségen 2024. július 9-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kitünteti Narendra Modi indiai miniszterelnököt a moszkvai Kremlben folytatott megbeszéléseiket követő ünnepségen 2024. július 9-én. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az indiai külügyminisztérium hétfői közleménye szerint Narendra Modi utazásának részleteit még a nap folyamán ismertetik. Az indiai média beszámolója szerint a kormányfő kijevi látogatására még augusztusban sor kerül.

Ukrajna ellen 2022-ben indított inváziója után Moszkvával szemben a nyugati országok szankciókat vezettek be, de India továbbra is kereskedik Oroszországgal. India tartózkodott attól, hogy közvetlenül Oroszországot hibáztassa a Moszkva által különleges katonai műveletnek nevezett invázióért, miközben arra buzdította a két országot, hogy párbeszéd és diplomácia útján oldják meg a konfliktust.

Az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki India Oroszországhoz fűződő kapcsolata miatt, különösen akkor, amikor Washington megpróbálta erősíteni kapcsolatait Újdelhivel, mint lehetséges ellensúly a feltörekvő Kínával szemben.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök kitünteti Narendra Modi indiai miniszterelnököt a moszkvai Kremlben folytatott megbeszéléseiket követő ünnepségen 2024. július 9-én (Fotó: AFP/Alekszandr Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.