Bizonyítékok vannak arra, hogy szexuális erőszakot követtek el civilek ellen a kurszki régióban – állítják az oroszok

Vannak előzetes listák az elraboltakról, de ezek nem véglegesek.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 08. 29. 6:38
Helyi önkéntesek sétálnak egy ukrán csapások által megrongált épület mellett Kurszkban 2024. augusztus 16-án, miután Ukrajna offenzívát indított az oroszországi Kurszk nyugati részén.
Helyi önkéntesek sétálnak egy ukrán csapások által megrongált épület mellett Kurszkban 2024. augusztus 16-án, miután Ukrajna offenzívát indított az oroszországi Kurszk nyugati részén. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan információk láttak napvilágot, hogy az ukrán hadsereg civileket rabol el a Kurszki területen. Erről az orosz külügyminisztériumnak a kijevi rezsim bűneivel foglalkozó nagykövete, Rodion Mirosznyik számolt be. 

Vannak olyan adatok, amelyek szerint az ukrán fegyveresek emberrablási akciókat hajtanak végre

– mondta Mirosznyik a RIA Novosztyinak. Hozzátette, hogy vannak előzetes listák az elraboltakról, de ezek nem véglegesek. Elmondta, hogy bizonyítékok vannak arra, hogy az invázióban részt vevők szexuális erőszakot követtek el civilek ellen a kurszki régióban – mondta Mirosznyik a RIA Novosztyinak.

A nagykövet azt is megjegyezte, hogy az ukrán egységek terroristaként viselkedtek, nem tartották be a normákat és nem tájékoztatták a hozzátartozókat az elraboltak sorsáról. Az orosz védelmi minisztérium és Tatjana Moszkalkova emberi jogi biztos most foglalkozik az üggyel – erről már az ura.news tájékoztatott.

A kommunikáció egyre nehezebb a civilekkel a Kurszki területen, ahol az ukrán haderő katonai betörést hajtott végre – mondta Mirosznyik orosz külügyminisztériumi nagykövete.

Megjegyezte, hogy már több mint 3,5 ezer ember fordult az Orosz Vöröskereszthez, hogy segítsen megtalálni szeretteit, az elmúlt héten több mint 350 embert találtak meg.

Borítókép: Helyi önkéntesek sétálnak egy ukrán csapások által megrongált épület mellett Kurszkban 2024. augusztus 16-án, miután Ukrajna offenzívát indított az oroszországi Kurszk nyugati részén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.