Bulgária nemet mond a genderlobbira

A parlament elfogadott egy olyan törvényt, amely megvédi a gyermekeket a woke ideológiájától.

Forrás: V4NA2024. 08. 09. 11:02
LMBTQ, gender, lgbt (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bolgár parlament elfogadta az óvodai és iskolai oktatásról szóló törvény módosítását, amely tiltja a nem hagyományos szexuális irányultsággal kapcsolatos eszmék és nézetek népszerűsítését – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A módosítást 135 képviselő szavazatával, 57 ellenében és nyolc tartózkodás mellett fogadták el. Az új szabályozás egy iskolákban végzett felmérés eredménye, amely a 14 és 18 év közötti diákok LMBT-kérdésekkel kapcsolatos attitűdjeit vizsgálta. A módosítástervezetet szerdán gyorsan elfogadták, miután a parlament elé terjesztették.

Az új törvény értelmében a bolgár óvodák és iskolák számára teljes tilalom alá esik a nem hagyományos szexuális irányultsággal vagy a biológiai nemtől eltérő nemi identitás meghatározásával kapcsolatos eszmék és nézetek bármilyen módon történő népszerűsítése.

Emlékezetes, a bolgár legfelsőbb bíróság 2023-ban úgy döntött, hogy a biológiai nemek megváltoztatása bírósági eljárás útján a jelenlegi jogi keretek között nem megengedett. 

A bíróság akkor azt hangsúlyozta, hogy a nemet a születéskor ismerik el, és az haláláig meghatározza a személyt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.