Cápával keveredtek vitába a horgászok + videó

A horgászoknak ezúttal különösen keményen meg kellett küzdeniük a fogásért.

2024. 08. 28. 9:07
Harc egy cápával - részlet egy videóból
Harc egy cápával - részlet egy videóból Forrás: Képernyőkép - Yutube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akármilyen csatába keveredett egy sporthorgász hajó legénysége a kaliforniai San Diego partjai közelében – számolt be róla az ABC 7 amerikai helyi televízió.

A tonhalat a Tribute hajó korlátjához tekerték, a kapitány és a legénység egyik tagja pedig már kiakasztotta a horgot, és épp a fedélzetre akarták húzni a halat, amikor egy cápa ráharapott a farokrészére – írja a USA Today amerikai napilap.

Az esetről készült videó tanúsága szerint az „elkövető” egy makócápa volt, ami több száz kilót nyom és rendkívül erős állkapoccsal rendelkezik, így a horgászoknak nem volt könnyű dolguk.

A szokatlan kötélhúzásból az előbbiek kerültek ki győztesen, a cápa végül elengedte a tonhalat és elúszott. Az „adószedő”, ahogy a horgászok a már horogra akadt halra harapó cápákat nevezik, kénytelen volt megelégedni egy kis darabka tonhalfarokkal.

Borítókép: harc egy cápával - részlet egy videóból (Forrás: YouTube képernyőkép)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.