Egyesítené Amerikát Kennedy – de hogyan?

Az Egyesült Államokban egyfajta hideg polgárháború folyik, ami könnyen valódivá válhatott fordulhatott volna, ha a Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt elleni merénylet sikerrel jár – mondta el egy a közösségi médiában közzé tett videóban ifjabb Robert F. Kennedy független amerikai elnökjelölt. Az „Amerika királyi családjaként” is emlegetett Kennedy klán tagjának titokzatos üzenete tovább erősíti a gyanút, hogy a korábbi demokrata politikus beállhat Trump mögé.

2024. 08. 22. 12:12
A független elnökjelöltként induló ifjabb Robert F. Kennedy
A független elnökjelöltként induló ifjabb Robert F. Kennedy (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egységet szeretne hozni az Egyesült Államok számára – fogalmazott egy videóban a közösségi médiában ifjabb Robert F. Kennedy független amerikai elnökjelölt – írja a Newsweek amerikai hírmagazin. Kennedy szerint az országban ma egyfajta hideg polgárháború folyik, ami könnyen valódi háborúvá válhatott volna, ha a Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt elleni júliusi merénylet sikerrel jár.

Kennedy szerint az Egyesült Államoknak vissza kell térnie az alapító atyák szellemiségéhez, akik nem pusztán túlélni akartak, hanem nagy nemzetet építeni. Amerikának ideje megújulnia egységes nemzetként, ő pedig azért dolgozik, hogy ezt elősegítse – szögezte le a politikus.

A független jelölt kampánycsapata bejelentette, hogy Kennedy péntek délután Phoenixben „a jelenlegi történelmi pillanatról és a jövő útjáról” fog beszélni. 

A videó és a bejelentés együtt újabb lökést adott azoknak a pletykáknak, amelyek Kennedy alelnökjelöltjének, Nicole Shanahannek egy a napokban adott interjúja kapcsán kaptak szárnyra a független elnökjelölt esetleges visszalépéséről.

Mint arról beszámoltunk, Shanahan egy podcastadásban úgy fogalmazott, hogy Kennedy „most rögtön elsétálhat, és összefoghat” Trumppal, hogy megakadályozza, hogy Kamala Harris jelenlegi alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje nyerje meg a novemberi amerikai elnökválasztást.

Ifjabb Robert F. Kennedy. az egyik legnevesebb amerikai politikusdinasztia tagja, Robert Kennedy igazságügyi miniszter fia és John F. Kennedy elnök unokaöccse. Hozzájuk hasonlóan a Demokrata Párt tagja volt, de kilépett, és bejelentette, hogy független jelöltként indul az idei elnökválasztáson.

Donald Trump egyáltalán nem zárkózna el attól, hogy Kennedy szerepet kapjon az esetleges kormányában – számolt be róla a CNN amerikai hírtelevízió. 

Szeretem őt, és tisztelem őt… Nagyszerű és nagyon okos ember

– fogalmazott a volt elnök.

Borítókép: A független elnökjelöltként induló ifjabb Robert F. Kennedy (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.