El akarták titkolni Biden egészségügyi problémáit a választók szerint

Az amerikai választók többsége úgy véli, hogy Kamala Harris részt vett abban, hogy eltussolják Joe Biden egészségügyi problémáit, hogy azok ne kerüljenek nyilvánosságra – derült ki egy új közvélemény-kutatásból.

Forrás: V4NA2024. 08. 02. 5:25
US President Joe Biden speaks from the Roosevelt Room of the White House as Vice President Kamala Harris looks on in Washington, DC, on July 14, 2024, one day after former president Donald Trump survived an apparent assassination attempt during a rally in Pennsylvania. (Photo by Mandel NGAN / AFP)
Joe Biden és Kamala Harris Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouGov és a The Times of London új felmérése szerint

a szavazók többsége, 54 százaléka azt mondta, hogy szerintük Biden romló egészségi állapotának eltussolásáról volt szó

– írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Azok közül, akik úgy gondolják, hogy el akarták titkolni az igazságot Biden állapotáról, a majdnem mindenki (92 százalék) Kamala Harris alelnököt hibáztatja ezért. De a válaszadók 95 százaléka a Biden családot is hibásnak tartja a választók szándékos megtévesztésében. Egyetértettek abban, hogy Biden leromlott szellemi és fizikai állapota nyilvánvalóvá vált a Donald Trump elnökkel folytatott júniusi elnökjelölti vitán.

A médiát, a kongresszusi demokratákat és a Fehér Ház munkatársait a szavazók többsége szintén hibáztatta az eltussolásért.

Arra a kérdésre azonban, hogy szerintük Bidennek most le kellene-e mondania, csak a válaszadók 30 százaléka válaszolt igennel, 63 százaléka nemmel, 7 százalékuk pedig nem volt biztos benne. Biden kiszállását a versenyből egyébként sokan helyesnek tartják, a felmérésben részt vevő amerikai szavazók 76 százaléka értett egyet a döntéssel.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök (Fotó: AFP/Mandel Ngan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.