El sem hinné mi történt, visszaélt hatalmával a Biden-kormányzat

Hatalmával visszaélve segíthette a genderlobbit Joe Biden amerikai elnök és alelnöke, Kamala Harris kormányzata. A képviselőház most azt vizsgálja, gyakoroltak-e nyomást egy nemzetközi orvosszakértői csapatra annak érdekében, hogy eltöröljék a nemváltó kezelések korhatárára vonatkozó irányelveket.

2024. 08. 28. 7:40
Beatrice Thomas Drag Queen, más néven Black Benatar kapcsolatba lép a gyerekekkel a Cheer Up Charlies dive bárban tartott meseolvasás közben
Beatrice Thomas Drag Queen, más néven Black Benatar kapcsolatba lép a gyerekekkel a Cheer Up Charlies dive bárban tartott meseolvasás közben Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai beavatkozást sejt a Biden–Harris-kormányzat részéről az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága. A testület azt vizsgálja, hogy gyakorolt-e nyomást az egészségügyi minisztérium egy nemzetközi orvoscsoportra annak érdekében, hogy eltöröljék a nemváltó kezelésekre vonatkozó korhatárt – számol be róla a New York Post amerikai napilap. A vizsgálatról a bizottság egészségügyi és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó felelőse, Lisa McClain michigani képviselő tájékoztatta Xavier Becerra egészségügyi minisztert.

Aggódunk amiatt, hogy az egészségügyi minisztérium tisztviselői hivatalos minőségükben eljárva helytelenül gyakoroltak nyomást a nemzetközi gyermekgyógyászati orvosi szabványok megváltoztatása érdekében

– írta a képviselőnő a Becerrának címzett levélben.

A nyomásgyakorlás gyanúja először júniusban merült fel, amikor a The New York Times amerikai napilap olyan dokumentumokat tett közzé, amelyek szerint Rachel Levine admirális, a minisztérium egészségügyi helyettes államtitkára sürgette a Transznemű Egészségügyi Világszövetséget (WPATH), hogy törölje a transzneműek műtéti beavatkozásaira vonatkozó korhatárra vonatkozó ajánlásokat, mivel aggályai szerint ez korlátozhatja a műtétekhez való hozzáférést az Egyesült Államokban.

Úgy tűnik, hogy a helyzet az USA-ban szörnyű, és [Levine] és a Biden-kormányzat aggódik, hogy a korosztályok szerepeltetése a dokumentumban ront a helyzeten. Megkért minket, hogy távolítsuk el őket

– írta egy e-mailben az egészségügyi csoport egyik tagja.

Levine egyébként transznemű nőként azonosítja magát.

Az admirális közbelépése előtt a nemzetközi orvosi csoport iránymutatása 14 éves korhatárt javasolt a hormonkezeléshez, 15 évet a masztektómiához, 16 évet a mellnagyobbításhoz és 17 évet a nemi szervi műtétekhez. 

A 2022-ben kiadott frissített iránymutatásban azonban már nem szerepeltek életkori kikötések.

McClain a bizottság vizsgálatának részeként bekért minden dokumentumot és kommunikációt Levine és munkatársai, valamint az orvoscsoport között. A minisztérium szeptember 10-ig köteles eleget tenni a kérésnek.
Borítókép: Beatrice Thomas Drag Queen, más néven Black Benatar kapcsolatba lép a gyerekekkel a Cheer Up Charlies dive bárban tartott meseolvasás közben (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.