Eldőlt: Kennedy is beállt Trump mögé

Visszalép az elnökségért folyó versenyből, és Donald Trump republikánus jelöltet támogatja a továbbiakban az eddig független elnökjelöltként kampányoló Robert F. Kennedy Jr.

2024. 08. 23. 22:01
Presidential Candidate Robert F. Kennedy Delivers Remarks In Phoenix, Arizona
PHOENIX, ARIZONA - AUGUST 23: Former Presidential candidate Robert F. Kennedy Jr. gives remarks at the Renaissance Phoenix Downtown Hotel on August 23, 2024 in Phoenix, Arizona.Kennedy announced that he was suspending his presidential campaign and supporting Republican presidential candidate, former U.S. President Donald Trump.  Rebecca Noble/Getty Images/AFP (Photo by Rebecca Noble / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Robert F. Kennedy Jr. bejelentette, hogy kiszáll a versenyből, és Donald Trumpot támogatja Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, már napok óta folytak a találgatások arról, hogy Kennedy visszaléphet. Kampánycsapata a minap jelentette be, hogy Kennedy péntek délután Phoenixben „a jelenlegi történelmi pillanatról és a jövő útjáról” fog beszélni. 

Korábban pedig Kennedy alelnökjelöltje, Nicole Shanahan beszélt arról egy interjúban, hogy Kennedy „most rögtön elsétálhat és összefoghat” Trumppal, hogy megakadályozza, hogy Kamala Harris jelenlegi alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje nyerje meg a novemberi amerikai elnökválasztást.

Pénteki bejelentésében úgy fogalmazott, „pontosan tudom, hogy a szisztematikus cenzúra miatt nincs esélyem a győzelemre”, és kiemelte, hogy 

azok miatt az elvek miatt, amelyek miatt kilépett a Demokrata Pártból, most úgy döntött, hogy Trumpot támogatja. Mint mondta, az, hogy Trump kitart amellett, hogy az orosz–ukrán háború befejezésén fog dolgozni, „önmagában is indokolja, hogy támogassam a kampányát”.

Robert F. Kennedy Jr. az egyik legnevesebb amerikai politikusdinasztia tagja, Robert Kennedy igazságügyi miniszter fia és John F. Kennedy elnök unokaöccse. Hozzájuk hasonlóan a Demokrata Párt tagja volt, de kilépett, és bejelentette, hogy független jelöltként indul az idei elnökválasztáson.

Borítókép: Robert F. Kennedy Jr. (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.