Ki lesz Trump különleges vendége Arizonában?

Egyre több jel mutat arra, hogy egyesíti erőit Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje és ifjabb Robert F. Kennedy, aki eddig független jelöltként kampányolt.

2024. 08. 23. 8:23
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/AP/Charles Rex Arbogast)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Különleges vendég” csatlakozik Donald Trump republikánus elnökjelölthöz a mai kampányeseményen az Arizona állambeli Glendale-ben – idézte a Trump-kampány közleményét a Breitbart amerikai hírportál.

A titokzatos megfogalmazás tovább erősítette azokat az Egyesült Államokat napok óta izgalomban tartó feltételezéseket, miszerint 

ifjabb Robert F. Kennedy befejezheti kampányát független elnökjelöltként, és beállhat Donald Trump mögé.

A várakozásokat tovább fokozza, hogy Kennedy kampánycsapatának bejelentése szerint a független elnökjelölt szintén péntek délután tervez beszédet mondani „a jelenlegi történelmi pillanatról és a jövő útjáról” Arizonában, a Glendale-től mindössze néhány kilométerre fekvő Phoenixben.

Maga Donald Trump utalt is egy lehetséges találkozóra.

Nagyszerű kapcsolatom volt vele az évek során, tisztelem őt. Ő is tisztel engem. Fogalmam sincs, hogy támogatni fog-e engem. Tudom, hogy lesz egy sajtótájékoztatója. Történetesen ugyanabban az államban, Arizonában vagyunk. Ugyanabban az államban leszünk, de az állam különböző részein. De lehetséges, hogy holnap találkozunk, és megbeszéljük

– mondta Trump a Fox News amerikai televíziós hálózatnak adott interjújában.

A legerősebb jelzést viszont mindenképpen az jelenti, hogy Kennedy hivatalosan kihúzatta a nevét Arizona állam szavazólapjairól.

Mint arról beszámoltunk, Kennedy alelnökjelöltje, Nicole Shanahan vetette fel először az összefogás lehetőségét egy néhány nappal ezelőtti podcastinterjúban. A hírre Trump úgy reagált, hogy

egyáltalán nem zárkózna el attól, hogy Kennedy szerepet kapjon az esetleges kormányában.

Ifjabb Robert F. Kennedy az egyik legnevesebb amerikai politikusdinasztia tagja, Robert Kennedy igazságügyi miniszter fia és John F. Kennedy elnök unokaöccse. Hozzájuk hasonlóan a Demokrata Párt tagja volt, de kilépett, és bejelentette, hogy független jelöltként indul az idei amerikai elnökválasztáson.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/AP/Charles Rex Arbogast)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.