Ellentámadásba lendült a kurszki területen az orosz haderő

Az orosz fegyveres erők ellentámadást indítanak a Kurszki területen – erősítették meg orosz és ukrán források.

Forrás: Sputnik2024. 08. 09. 15:35
Russian forces target Ukraine's military equipment near Kursk
Az orosz erők rakétatámadást indítanak az ukrán fegyveres erők katonai felszerelései ellen az oroszországi Kurszk megye melletti határterületen Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnával Oroszország nyugati részén határos Kurszki területet augusztus 6-án mintegy ezer ukrán katona és több tucatnyi fegyveres jármű támadta meg. Az orosz csapatok megakadályozták az ukrán hadsereg mélyen orosz területre való behatolását.

Folytatódik az oroszországi Kurszk térségébe behatolni próbáló ukrán erők megsemmisítésére irányuló hadművelet, az orosz erők meghiúsították az ukrán csapatok azon kísérleteit, hogy mélyebben behatoljanak a területre 

– közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz utánpótlás a Kurszki területre tart, hogy megerősítsék az ukrán egységek ellen jelenleg a Szudzsa körzetben harcoló erőket, 

a Kurszki területen kialakult helyzetet az ukrán fegyveres erők támadása miatt szövetségi szinten vészhelyzetnek ismerték el 

közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtóosztálya a Sputnikkal.

Kurcsatov város közelében, ahol egy atomerőmű található, továbbra is folynak a harcok, mondta Igor Korpunkov polgármester.

Az Orosz Fegyveres Erők tartalékait a határhoz vonják, hogy megtámadják az ukrán fegyveres erőket, írja az Argumenty i Fakty.

Az orosz páncélozott és személyzettel ellátott járművek oszlopai mobil légvédelmi egységek fedezékében vonulnak az orosz–ukrán határ felé. A nagyszabású csapatmozgás szakértők szerint az orosz ellentámadás kezdete lehet, amelyben a hírek szerint a hírhedt Wagner-csoport is részt vesz.

A rendelkezésre álló információk szerint a Kurszk régió elleni támadásban ukrán oldalon külföldi zsoldosok egységei is részt vesznek.

Borítókép: Az orosz erők rakétatámadást indítanak az ukrán fegyveres erők katonai felszerelései ellen az oroszországi Kurszk megye melletti határterületen (Fotó: Anadolu/AFP/Orosz Védelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.