Elszabadult a pokol az olasz börtönökben

Rendszeressé váltak a lázadások az olasz börtönökben az embertelen körülmények miatt, a cellákban elkövetett öngyilkosságok száma is aggasztóan növekszik.

2024. 08. 17. 18:09
Pokoli a helyzet az olasz börtönökben
Pokoli a helyzet az olasz börtönökben Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elszabadultak az indulatok az olasz börtönökben, egymás után robbannak ki lázadások az ország különböző pontjain. Pokoli a helyzet például a torinói börtönben, ahol a napokban óriási verekedés alakult ki az őrök és a fogvatartottak között. A konfliktus két kisebb csoport összetűzésével kezdődött, ezt követően a rabok matracokat gyújtottak fel. Mivel mindent elárasztott a füst, az őrök a szabadba vezényelték a rabokat, ahol tovább fokozódott az erőszak. 

Tíz rendőr súlyosan megsérült, akiket kórházban ápolnak. Több mint száz rendőrre és börtönőrre volt szüksége ahhoz, hogy megfékezzék a tömegverekedést.

A napokban Ivreában egy migráns támadott meg egy börtönőrt, Biellában pedig két rendőrt sebesítettek meg a rabok, míg Parmában a cellájában lett öngyilkos egy fogvatartott. Idén ez a hatvanadik ilyen eset az olasz börtönökben. A statisztikák szerint az év eleje óta negyven börtönfelkelésre volt példa és ötven rendőr súlyosan megsérült az összecsapásokban.

A szakszervezetek a katonaság állandó jelenlétét kérik a belügyminisztériumtól a tarthatatlanná vált helyzet kezelésére.

Az ellenzéki politikusok pedig azonnali beavatkozást sürgetnek a kormánytól, azt várják el például, hogy szüntesse meg a túlzsúfoltságot.

Borítókép: Pokoli a helyzet az olasz börtönökben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.