Ez az állam lehet az amerikai elnökválasztás kulcsa Trump szerint

Megfogalmazta véleményét a novemberi amerikai elnökválasztás döntő tényezőjéről Donald Trump volt amerikai elnök. A republikánus elnökjelölt szerint aki a legnagyobb csatatér államot „viszi”, az költözhet be a Fehér Házba.

2024. 08. 20. 8:31
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt (Fotó: MTI/EPA/Sean Meyers)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje szerint a legnagyobb csatatérállamban, Pennsylvaniában dőlhet el az idei amerikai elnökválasztás – írja az Independent brit napilap.

J. D. Vance ohiói szenátor, Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt alelnökjelöltje beszédet mond a Pennsylvania állambeli New Kensingtonban
J. D. Vance ohiói szenátor, Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt alelnökjelöltje beszédet mond a Pennsylvania állambeli New Kensingtonban (Fotó: MTI/AP/Matt Freed)

Nem véletlen, hogy Trump és alelnökjelöltje, J. D. Vance is többször ellátogatott az államba a kampány során. Pennsylvaniában történt júliusban a Trump elleni merénylet is, a volt elnök pedig az Elon Musk technológiai vállalkozónak adott interjújában elmondta, hogy októberben visszatér a merénylet helyszínére, Butlerbe.

A demokrata kampány szintén nagy hangsúlyt fektet erre az államra. Ennek ellenére Kamala Harris alenök, a Demokrata Párt elnökjelöltje nem Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzót választotta alelnökjelöltjéül, bár sokan a legnagyobb esélyesnek tartották a politikust.

Pennsylvániában 2016-ban Donald Trump nyert, 2020-ban azonan Joe Biden fordítani tudott.

Az Emerson College friss közvélemény-kutatása szerint jelenleg fej fej mellett áll a két jelölt, Donald Trump egy százalékponttal vezet Kamala Harris előtt.

Trump és Vance hétfőn mindketten Pennsylvaniába látogattak. Míg Vance Philadelphiában mondott beszédet, Trump York városban tartott gyűlést – írja az NBC Philadelphia helyi hírtelevízió.

Kamala Harris egy gazdaságromboló és országromboló

– szögezte le a volt elnök.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt (Fotó: MTI/EPA/Sean Meyers)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.