Ez az európai ország kap több milliárd dollárnyi Patriot-rakétát

Jóváhagyta az amerikai külügyminisztérium hatszáz Patriot-rakéta eladását Németországnak.

Forrás: Reuters2024. 08. 16. 8:56
Patriot föld-levegő rakétarendszer
Patriot föld-levegő rakétarendszer (Fotó: MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatszáz Patriot-rakétát vásárolhat Németország mintegy ötmilliárd dollár értékben, miután az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta a tranzakciót – számol be róla a Reuters hírügynökség.

A javasolt eladás javítani fogja Németország képességét a jelenlegi és jövőbeli fenyegetésekkel szemben, és növelni fogja hadseregének védelmi képességeit

– áll a Pentagon Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökségének közleményében. Az ügynökség már az amerikai törvényhozást is értesítette a lehetséges eladásról.

A NATO új védelmi terveinek értelmében Németországnak meg kell négyszereznie a légvédelmi képességeit. Az elmúlt hetekben a szövetség katonai tervezői már elküldték az érintett országoknak azokat a minimum követelményeket, amelyekkel orvosolni lehet a NATO hiányosságait az olyan kulcsfontosságú területeken, mint például a légvédelem vagy a biztonságos digitális kommunikáció hiánya.

A lehetséges üzlet fővállalkozója, amely magában foglalja a kapcsolódó felszereléseket és a technikai segítségnyújtást is, a Lockheed Martin lesz.

Borítókép: Patriot föld-levegő rakétarendszer (Fotó: MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.