Ezt találták a hatóságok a lezuhant brazil gép feketedobozában

Elkészült a múlt héten lezuhant brazil repülőgép fedélzeti hangrögzítőjének teljes átirata, de nem szolgált egyértelmű magyarázattal a baleset okára. Több mint negyven orvos és igazságügyi szakember dolgozik az áldozatok azonosításán.

2024. 08. 15. 7:36
A videofelvételről készült képen lángok csapnak fel  a Voepass légitársaság egyik ATR-72 típusú repülőgépének roncsaiból, miután a gép lezuhant Sao Paulo államban, Vinhedo város térségében 2024. augusztus 9-én (Fotó: MTI/AP/Felipe Magalhaes Filho/Felipe Magalhaes Filho)
A videofelvételről készült képen lángok csapnak fel a Voepass légitársaság egyik ATR-72 típusú repülőgépének roncsaiból, miután a gép lezuhant Sao Paulo államban, Vinhedo város térségében 2024. augusztus 9-én (Fotó: MTI/AP/Felipe Magalhaes Filho/Felipe Magalhaes Filho)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feldolgozták a szakértők a múlt héten a brazíliai Sao Paulo közelében lezuhant repülőgép feketedobozát, azonban a pilótafülke hangrögzítőjének átirata nem ad egyértelmű magyarázatot a baleset okára – számol be róla a Reuters hírügynökség. A leirat szerint a pilóták egy perccel a becsapódás előtt vették észre, hogy hirtelen magasságvesztést szenvedett a repülőgép. Sem a felvételt, sem annak átiratát nem tették közzé.

A felvételen hallhatók a pilóták sikolyai és a becsapódás hangja is – írja a Globo brazil televízió.

A hatvankét áldozat közül eddig ötvenkét személyt sikerült azonosítani. A feladaton több mint negyven orvos, valamint igazságügyi fogászati, antropológiai és radiológiai szakember dolgozik. Az áldozatok többsége Brazília Paraná államából származik, de három venezuelai és egy portugál állampolgár is volt a fedélzeten.

Mint arról beszámoltunk, a Voepass légitársaság repülőgépe a Paraná államban lévő Cascavelből tartott a Sao Paulo–Guarulhos nemzetközi repülőtérre, Brazília legnagyobb légikikötőjébe. 

A gép röviddel a célállomás előtt zuhant le lakott területen, Vinhedo kisvárosában. Az ötvennyolc utas és személyzet mind a négy tagja életét vesztette.

Borítókép: A videófelvételről készült képen lángok csapnak fel  a Voepass légitársaság egyik ATR–72 típusú repülőgépének roncsaiból, miután a gép lezuhant Sao Paulo államban, Vinhedo város térségében 2024. augusztus 9-én (Fotó: MTI/AP/Felipe Magalhaes Filho)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.